Nadškof Giovanni Tonucci, papeški delegat za svetišče v Loretu, je 24. januarja 2014 prosil svetega očeta za podelitev popolnega odpustka romarjem, ki obiščejo papeško svetišče loretske svete hiše ali drugo cerkev, kjer je posebno češčenje loretske Matere Božje, in tam molijo za dober uspeh škofovske sinode, ki bo meseca oktobra potekala na temo družine in zakramenta svetega zakona,  in molitev k Sveti družini, ki jo je napisal sveti oče Frančišek za sinodo.
Apostolska Penitenciarija je popolni odpustek podelila z odlokom z dne 25. marca 2014.

Molitev k Sveti družini za sinodo

Jezus, Marija, Jožef,
v vas občudujemo
veličino resnične ljubezni,
zato se z zaupanjem obračamo k vam in vas prosimo.

Sveta nazareška družina,
posveti naše družine,
naj bodo prostor skupnosti in molitve,
pristne evangeljske šole
in domače Cerkve v malem.

Sveta nazareška družina,
naj ne bo v družinah nikoli več
nasilja, zavračanja in delitev:
vsi prizadeti in ranjeni
naj čim prej najdejo tolažbo in ozdravljenje.

Sveta nazareška družina,
škofovska sinoda naj v nas prebudi zavest,
da je družina sveta in nedotakljiva ter
čudovita v Božjem načrtu.

Jezus, Marija, Jožef,
uslišite našo molitev.

 

Odlok Apostolske Penitenciarije

 

APOSTOLSKA PENITENCIARIJA

Št. 63/14/I

 O D L O K

Apostolska penitenciarija, da bi povečala vero vernikov in blagor duš, v moči pooblastil, prejetih od svetega očeta Frančiška, na prošnjo Njegove Ekscelence nadškofa Giovanni-ja Tonucci-ja, Papeškega delegata za svetišče v Loretu, z dne 24. januarja 2014, usmiljeno v Gospodu podeljuje iz nebeških zakladov Cerkve popolni odpustek pod primerno izpolnjenimi običajnimi pogoji (zakramentalna spoved, prejem svetega obhajila, molitev po namenu sv. očeta), ki ga prejmejo resnično skesani in iz ljubezni dejavni verniki in ga lahko darujejo kot prošnjo tudi za duše v vicah, če obiščejo kot romarji papeško svetišče loretske svete hiše ali drugo cerkev, kjer je posebno češčenje loretske Matere Božje, in tam pobožno molijo za dober uspeh škofovske sinode, ki bo meseca oktobra potekala o temi družine in zakramenta svetega zakona, molitev k Sveti Družini Jezusa, Marije in Jožefa, ki jo je napisal sveti oče Frančišek.
Starejši ljudje, bolniki in vsi tisti, ki ne morejo od doma zaradi resnega razloga ter se romarjem duhovno pridružijo, morejo prav tako na slovesne praznike in v dneh praznikov blažene Device Marije prejeti popolni odpustek, če le niso navezani na kakršen koli greh in imajo namen čim prej, ko bo mogoče, izpolniti tri običajne pogoje ter molijo zgoraj navedeno molitev pred loretsko podobo in usmiljenemu Bogu ponižno darujejo po Mariji trpljenje in stiske svojega življenja.
Da bi bil pristop k temu odpuščanju po ključih Cerkve čim lažji v prid pastoralne ljubezni, ta Penitenciarija spodbuja župnike in rektorje svetišč, da bi bili radi in velikodušno na voljo za spovedovanje in pogosto delitev svetega obhajila bolnikom.
Pričujoči odlok velja za to priložnost. Neveljavno je vse, kar bi temu nasprotovalo.

Dano v Rimu, na sedežu Apostolske Penitenciarije, dne 25. meseca marca, leta 2014 po Gospodovem učlovečenju.

                  Mauro Kard. Piacenza, veliki penitenciarij

                                             msgr. Cristoforo Nykiel, regens 

Več na …

Objavljeno 23. 09. 2014

Podobni prispevki