Misijonska nedelja. V Katoliški Cerkvi bomo v nedeljo, 18. oktobra 2015, praznovali misijonsko nedeljo. Skupno vseslovensko praznovanje misijonske nedelje bo na Brezjah v nedeljo, 18. oktobra, ob 15. uri.

Misijonska vas 2015. V Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano bo v sklopu praznovanja misijonske nedelje v petek, 16. oktobra, in soboto, 17. oktobra, misijonska vas. Poseben gost bo Peter Opeka, misijonar z Madagaskarja. Na programu bo sprehod po pravi »misijonski vasi«, seznanjanje s kulturo različnih narodov, sodelovanje na pestrih delavnicah, razstava jaslic iz dežel, kjer delujejo naši misijonarji, pogovor z misijonarji. Ogled je oba dneva od 9. do 18. ure. V petek zvečer bo ob 19. uri ‘misijonsko obarvana’ sveta maša v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano.

Misijonar Peter Opeka za prijatelje. Toplo vabljeni tudi na srečanje s Petrom Opeko, ki bo na dobrodelni prireditvi 17. oktobra 2015 ob 19. uri v Hali Tivoli v Ljubljani. Pričeval bo o pravici in pravičnosti v današnjem svetu.

Skupaj z ansambli Modrijani, Alfa in Omega in drugimi glasbenimi gosti  želimo ustvarili radostni dogodek, poln upanja.

Izkupiček večera, ki bo dobrodelne narave bo namenjen za hrano in streho najrevnejšim na Madagaskarju.

Vstopnice so na voljo po simboličnih 7€ na vseh poštah, petrolovih črpalkah in eventimovih prodajnih mestih. Mogoče te oblike kupovanja kart niste navajeni. Preprosto stopite do najblizje poste ali petrolove črpalke in povprasajte za karte za prireditev Peter Opeka za prijatelje v Hali Tivoli.

Prijavite pa se lahko tudi v župnišču kamor vam bo Misijonsko središče Slovenije poslalo naročene karte.

Objavljeno 05. 10. 2015

Podobni prispevki