V Zavodu sv. Stanislava bo na prvi šolski dan, v ponedeljek, 1. septembra 2014, ob 9.30 slovesni blagoslov novih prostorov Osnovne šole Alojzija Šuštarja in Vrtca Dobrega pastirja.
Pobudo za nastanek katoliške osnovne šole je dal že leta 2006 škof Anton Jamnik, ki je ves čas bdel nad projektom in spodbujal izgradnjo novih prostorov. Nadškof Alojz Uran je leta 2008 blagoslovil začetek delovanja Osnovne šole Alojzija Šuštarja v osrednji zgradbi Zavoda sv. Stanislava in odločil, da se gradijo novi prostori za potrebe osnovne šole in vrtca. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja spomladi 2011 je 15. novembra 2011 nadškof Anton Stres blagoslovil temeljni kamen za novo zgradbo in od takrat so potekala dela, ki smo jih letos poleti srečno pripeljali do konca. Nove prostore bo blagoslovil apostolski administrator ljubljanske nadškofije gospod škof Andrej Glavan, ki je v zadnjem letu z naklonjenostjo spremljal dokončanje del v novih prostorih Osnovne šole Alojzija Šuštarja in pri začetku delovanja Vrtca Dobrega pastirja.
V letošnjem šolskem letu bo v osnovni šoli že 400 učencev od 1. do 9. razreda, v vrtcu pa 80 otrok v 5 skupinah.

Dr. Roman Globokar, direktor Zavoda sv. Stanislava je za Radio Vatikan povedal: »Vsi v Zavodu sv. Stanislava smo res veseli, da nam je uspelo gradnjo novih prostorov uspešno dokončati. V tem vidimo znamenje Božje naklonjenosti in tudi poguma naših pastirjev. Zgradba je izredno lepa in se lepo podaja ob bok veličastne Vancaševe zgradbe iz začetka 20. stoletja. Šola je moderna, prostorna, svetla, nekako zlita z naravnim okoljem. Potrebno ji bo vdihniti samo še pravega Duha, da bodo otroci zrasli v zrele in odgovorne kristjane in državljane.  … Želim si, da bi bil dan odprtja priložnost za veselje vseh duhovnikov in vernikov naše nadškofije oz. vseh Slovencev. V tem svetu, ki je dostikrat prežet z malodušjem, so taki dogodki lahko priložnost, da vidimo svet v svetlejših barvah, da zaupamo, da je možna boljša in lepša prihodnost. Res si želim, da bi bil naš zavod prostor novega upanja in kališče novih semen za pravičnejšo družbo. Prepričan sem, da je ljubljanska nadškofija svoja sredstva vložila v najboljšo naložbo – to je v vzgojo in izobraževanje otrok in mladih. Ta naložba je sicer daljnoročna, a rezultati prav gotovo bodo.«

Besedilo je s spletne strani Radia Vatikan

Objavljeno 21. 08. 2014

Podobni prispevki