Od 28. septembra do 1.oktobra 2014 bodo potekali dnevi Odprimo Slovenijo življenju. V nedeljo, 28. septembra, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani dogodek Živi na polno za človekovo dostojanstvo in veselje do življenja.

Program Živi na polno:
– 16.00 maša v uršulinski cerkvi,
– 17.00 flashmob (skupinski ples) na pesem Živi na polno, pričevanja o človekovem dostojanstvu,
– 18.00 slavilni koncert krščanske glasbe, izvaja Skromni bend.

Od 28. septembra do 1. oktobra bodo v Novem mestu, Ljubljani, Novi Gorici, na Brezjah, v Mariboru in Kopru predavanja dr. Ligaye Acosta in patra Shenana Boquet iz Human Life International (HLI) na razne teme kulture življenja. HLI je največja svetovna pro-life organizacija, ki po vsem svetu ozavešča o kulturi življenja in razsežnostih kulture smrti (kontracepcija, splav, evtanazija, rušenje družine, homoseksualnost) z molitvijo, svetovanjem in predavanji. Pred rožnovensko nedeljo in godom sv. Favstine Kovalske (5. oktober) od 26. septembra do 4. oktobra bo potekala molitev devetdnevnice Božjega usmiljenja.

Organizatorji dogodkov za življenje so: Živ!m, Božji otroci, Katoliška karizmatična prenova, Gibanje fokolarov, Zakonci za Kristusa, Emanuel, Iskreni.net.

Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je na svoji redni seji 5. maja 2014 podprla molitveno pobudo Zavoda Božji otroci. Pobuda Zavoda poslana SŠK: »Želimo si, da bi Cerkev na Slovenskem okrepila molitev za življenje, Cerkev in domovino, zato vas prosimo, da bi Cerkev spodbudili k adoraciji enkrat tedensko po župnijah.«

Objavljeno 15. 09. 2014

Podobni prispevki