Misijonsko središče Slovenije vsako leto pripravlja trikraljevsko akcijo, ko skupine kolednikov obiskujejo domove in voščijo srečo v novem letu, ob tem pa v smislu gesla akcije Naše veselje za srečo drugim zbirajo sredstva za pomoč misijonarjem. Letos je na praznik Gospodovega razglašenja, 6. januarja 2015, skupina kolednikov iz župnije Žalna obiskala ljubljansko nadškofijo, kjer jih je sprejel ljubljanski nadškof Stanislav Zore OFM s sodelavci.

Gospod Stane Kerin, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije (MSS), je v pozdravni besedi povedal, da je tudi letos preko 300 slovenskih župnij sodelovalo v Trikraljevski akciji, s katero pomagajo pri uresničitvi projektov naših misijonarjev. Z letošnjimi sredstvi bo MSS financiral gradnjo dveh srednjih šol na Madagaskarju, šolskega centra v Etiopiji in centra za rehabilitacijo za mlade odvisnike v Ukrajini.

Koledniki so gospodu nadškofu in sodelavcem na nadškofiji s petjem in instrumentalno glasbo zaželeli blagoslova v novem letu. Nadškof se jim je zahvalil za tri darove, ki so jih prinesli ljudem: za dar oznanila veselja Jezusa Kristusa, za dar blagoslova in za ves njihov trud, preko katerega spodbujajo ljudi k dobroti, ki omogoča pomoč številnim potrebnim po svetu. Zaželel jim je, naj jih to veselje spremlja skozi celo leto.

Objavljeno 06. 01. 2015

Podobni prispevki