Misijonsko središče Slovenije vsako leto pripravlja trikraljevsko akcijo, ko skupine kolednikov obiskujejo domove in voščijo srečo v novem letu, ob tem pa v smislu gesla akcije Naše veselje za srečo drugim zbirajo sredstva za pomoč misijonarjem. Letos je na praznik Gospodovega razglašenja, 6. januarja 2016, skupina kolednikov iz župnije Sostro obiskala ljubljansko nadškofijo, kjer jih je sprejel ljubljanski nadškof Stanislav Zore OFM s sodelavci.

Gospod Stane Kerin, ravnatelj Misijonskega središča Slovenije (MSS), je v pozdravni besedi povedal, da je tudi letos preko 300 slovenskih župnij sodelovalo v Trikraljevski akciji, s katero pomagajo pri uresničitvi projektov naših misijonarjev. Z letošnjimi sredstvi bo MSS pomagalo misijonarjema Jožetu Adamiču in Tonetu Kerinu z Madagaskarja pri gradnji dveh osnovnih šol v krajih Befotaka in Marofahiry, Poloni Berlec iz Salomonovih otokov pri gradnji cerkvenega šolskega centra, s. Dorici Sever iz Kanade pri ureditvi skupnih prostorov na misijonu, s. Agati Kociper iz Brazilije pri izvedbi delavnic indijanske obrti, Tomažu Mavriču iz Ukrajine pri dograditvi in opremi hiše za mlade odvisnike ter s. Poloni Švigelj iz Senegala pri gradnji osnovne šole..

Koledniki so gospodu nadškofu in sodelavcem na nadškofiji s petjem zaželeli blagoslova v novem letu. Nadškof se jim je zahvalil za obisk ter za dar blagoslova in njihov trud, preko katerega spodbujajo ljudi k dobroti, ki omogoča pomoč številnim potrebnim po svetu. Zaželel jim je, naj jih to veselje spremlja skozi celo leto.

Objavljeno 06. 01. 2016

Podobni prispevki