Posvečenje nadškofa msgr. Stanislava Zoreta OFM v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja

Nedelja, 23. novembra 2014, ob 15. uri

Zaradi nemotenega poteka in kakovostnega spremljanja dogodka novinarje, fotografe, snemalce in druge sodelavce prosimo, da upoštevate navodila v nadaljevanju.

Vstop v stolnico bo za novinarje mogoč skozi zakristijo in s predhodno identifikacijo z novinarsko (PRESS) kartico. Akreditacija ni potrebna.

Zbirno mesto za novinarje

Zbor za novinarje bo pri vhodu v zakristijo, ki se nahaja med stolnico in župniščem (Dolničarjeva ulica 1, med Ciril-Metodovim trgom in vhodom v Semenišče) ob 14.45 uri, od koder boste na prostor za novinarje odšli skozi zakristijo. Prostor bo za vas rezerviran kot običajno pri stranskem oltarju v desnem krilu cerkve (ob Marijinem oltarju). Prosimo, bodite točni!

Stranski vhod v stolnico je namenjen tistim, ki so prejeli vabila, glavni vhod ostalim obiskovalcem.

Gibanje po stolnici bo zaradi velikega števila navzočih zelo omejeno. Novinarje in njihove sodelavce prosimo, da spoštujejo sakralnost prostora in navodila, ki jih bodo dobili na kraju samem pri gospe Manici Ferenc, ki bo razložila natančen potek posvetitve in možnosti za fotografiranje. Fotografiranje obhajila vernikov in darovanja prostovoljnih prispevkov ni dovoljeno.

Obleka

Novinarje, fotografe, snemalce in njihove sodelavce prosimo, da na slovesnost pridete v primerni svečani obleki.

Kontakti za dodatne informacije

Dodatne informacije dobite pri gospe Manici Ferenc, e-mail: [email protected], GSM: 031 678 588.

 

Tiskovni urad Nadškofije Ljubljana
Boštjan Prevc

Objavljeno 20. 11. 2014

Podobni prispevki