Začetek pobude

Papež Benedikt XVI. je 27. novembra 2010 v baziliki sv. Petra v Rimu vodil molitveno bdenje z naslovom Vigilija za vse porajajoče se človeško življenje. Praznovanje je sovpadalo z večernicami pred prvo adventno nedeljo in je bilo postavljeno v obdobje pričakovanja rojstva Jezusa Kristusa. Ob tej priložnosti je vse škofe po svetu povabil, naj se mu pridružijo in na ta dan tudi sami pripravijo podobna srečanja po svojih škofijah. V odgovor na papeževo vabilo so 27. novembra 2010 tudi po slovenskih škofijah potekale molitvene ure in maše, kamor so posebej povabili družine, zakonske skupine in molivci za življenje.


Nadaljevanje pobude v Cerkvi na Slovenskem

Slovenski škofje so na 65. redni seji SŠK 26. marca 2012 sprejeli sklep, da bo 28. december, praznik nedolžnih otrok, v Cerkvi na Slovenskem odslej posvečen spominu in molitvi za nerojene otroke. Eden od razlogov za to odločitev je dejstvo, da je bilo v Sloveniji po podatkih Inštituta za varovanje zdravja med letoma 1979 in 2011 storjenih 381.713 umetnih splavov. Toliko uničenih življenj, toliko ranjenih mater in očetov …

Slovenska škofovska konferenca je v sodelovanju s Svetom katoliških laikov Slovenje, ki je bil kot pobudnik dneva molitve naprošen za pripravo gradiva, naročila izdelavo podobice z molitvijo papeža Benedikta XVI. za spoštovanje življenj nerojenih otrok.

Župnije bodo prejele priložnostne podobice in plakat. V petek, 28. ali v nedeljo, 30. decembra 2012, bodo v ta namen organizirane skupne molitve, verujoči pa so povabljeni tudi k zasebni molitvi.


Podobica

Molitev na hrbtni strani podobice


Dodatne informacije dobite po e-pošti na naslovu [email protected].


Organizirani dogodki na ravni župnij, redovnih skupnosti in gibanj

1. Pobudo pozdravlja in se ji se pridružuje Gibanje za življenje.

2. V kapeli Božjega usmiljenja pri sv. Jožefu v Ljubljani bo p. Tomaž Podobnik DJ v petek, 28. decembra 2012, ob 15.00, daroval mašo za nerojene otroke.

3. V župniji Ljubljana – Sv. Trojica (pri uršulinkah) bodo v petek, 28. decembra 2012, po večerni maši, ki bo ob 18.00, organizirali češčenje z molitvijo za nerojeno človeško življenje.

4. V župniji sv. Jakoba v Škofji Loki bodo v petek, 28. decembra 2012, po večerni maši, ki bo ob 18.00,  do 21.00 molili pred Najsvetejšim in se zahvaljevali Bogu, ki je vir in gospodar življenja ter prosili usmiljenja in milosti za nerojene otroke, njihove ranjene matere in očete.


Nagovor papeža Benedikta XVI. z dne 27. novembra 2010.

Gradivo za molitveno uro v wordovem dokumentu.

Gradivo za molitveno uro v pdf formatu

Objavljeno 27. 12. 2012

Podobni prispevki