S praznikom vseh svetih in vernih rajnih smo vstopili v predzadnji mesec letošnjega leta.  Prvo nedeljo v mesecu novembru obeležujemo zahvalno nedeljo, ko se Bogu posebej zahvalimo za darove našega dela.

Ob približajočem se godu sv. Martina vabljeni na pogovor in odprtje fotografske razstave Razdelitev, ki bo v četrtek, 7. novembra ob 18.uri, v Balassijevem inštitutu v Ljubljani. Dan kasneje se bo začelo 42. študijsko posvetovanje slovenskih katehetov in katehetinj, v Ilirski Bistrici, med 8. in 10. novembrom. 9. novembra sicer praznujemo praznik posvetitve lateranske bazilike, Škofjiski urad za laike pa ta dan organizira jesensko srečanje za člane župnijskih pastoralnih svetov. Potekal bo v Zavodu sv. Stanislava, kot pa ste že vajeni, bo dodaten termin dva tedna pozneje, 23. novembra.

Po vsem svetu 17. novembra obeležujemo svetovni dan ubogih. Med 17. in 23. novembrom pa se bomo spomnili vseh, ki so v zaporu ali pa so z njim na kakršen koli način povezani. Teden zaporov nas vabi k molitvi, pa tudi ozaveščanju tovrstne problematike.

Ob koncu meseca pa Cerkev praznuje praznik apostola Andreja, 30. novembra.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 03. 11. 2019

Podobni prispevki