Zaradi Korona virusa so številni dogodki odpovedani ali prestavljeni. Preverite pri posameznih izvajalcih. Vabljeni k branju navodil SŠK za izvajanje verskih obredov v času epidemije.

V začetku sušca, meseca posta, so na Teološki fakulteti že obeležili Tomaževo proslavo. Pred nami pa je tudi kar nekaj dogodkov, na katere vas vabimo.

Pastoralna služba naše nadškofije pripravlja dve srečanji za člane ŽPS in ostale župnijske sodelavce. Zanimivo in vsebinsko bogato srečanje bo v soboto, 7. marca, s pričetkom ob 9. uri, v Zavodu sv. Stanislava. Župnija Ljubljana – Sveti Križ vabi v ponedeljek, 9. marca ob 18.45 uri na predavanje Otta Neubauerja, ki bo zbranim spregovoril o tem, kako odpreti vrata župnije.

Možje, očetje, sinovi vabljeni, da se skupaj odpravite v Maribor, kjer bo v soboto, 14. marca, 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov. Bogat program bo potekal med 8.30 in 17. uro v prostorih Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška. Nekaj dni za tem nas čaka še eno pričevanje. V Ljubljano, natančneje na Gospodarsko razstavišče prihaja Nicky Cruz, ki bo pričeval o svojem spreobrnjenju. V koledar si zabeležite: 17. marec, ob 19. uri. Svoj koledar pa naj posebej v roke vzamejo redovniki in redovnice, saj bodo imeli v soboto, 18. marca, pri usmiljenkah v Šentjakobu, izobraževanje. Začelo se bo 9.30 uri.

Postni čas poteka v znamenju spokornosti in premišljevanja Kristusovega trpljenja, praviloma zato v tem obdobju ni praznikov. Dva pa katoličani vendar praznujemo: najprej praznik sv. Jožefa, 19. marca. S tem praznikom bomo začeli Teden družine, ki bo trajal vse do drugega praznika, Gospodovega oznanenja, 25. marca. Vmes Pastoralna služba pripravlja drugo srečanje za člane ŽPS, 21. marca; na Brezje bodo poromale noseče matere in pari, ki si želijo otrok, tudi to romanje bo 21. marca, sveto mašo ob 10. uri bo daroval koprski škof dr. Jurij Bizjak. Pomemben dan za Cerkev v Sloveniji bo 22. marec. Takrat bomo po župnijah volili nove predstavnike župnijskih pastoralnih svetov.

Ob koncu mesca pa je tu še 15. radijski misijon, ki ga pripravlja Radio Ognjišče, kot vedno s pestrimi gosti in spovednim dnem po slovenskih župnijah. Prisluhnite jim od 29. marca do 4. aprila.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Želimo vam blagoslovljeno pripravo na praznik Kristusovega vstajenja od mrtvih!

 

Objavljeno 04. 03. 2020

Podobni prispevki