Narava se je razbohotila v vsem svojem sijaju, mi pa smo vstopili v mesec maj. Pred nami je še zadnji del veliknočnega časa in naslednji prazniki: v četrtek, 18. maja praznujemo praznik Gospodovega vnebohoda, deset dni kasneje, v nedeljo, 19. maja, praznik binkošti, teden dni kasneje, 26. maja pa praznik Svete Trojice. Z Marijinim mesecem sta povezana dva Marijina praznika, v petek 24. maja goduje Marija pomočnica kristjanov oz. Marija Pomagaj, v petek, 31. maja pa praznik obiskanja Device Marije. Dan prej, v četrtek 30. maja pa je praznik Svetega rešnjega telesa in krvi.

Katoliška mladina v ponedeljek, 6. maja, ob 20. uri, vabi na Taizejsko molitev. V torek, 7. maja obletnico izhajanja obeležuje tednik Družina. V Zavodu sv. Stanislava organizirajo konferenco z naslovom Med modro svetlobo in modrim nebom, ker bo govora o izzivih vzgoje v digitalni dobi. Potekala bo od četrtka, 9. maja, do sobote, 11. maja. V petek, 10. maja, bodo mladi ponovno molili rožni venec na Kongresnem trgu. Začnejo ob 6.30. Ta dan bo na Brezjah molitev in maša za bolnike z rakom, ob 18.30. Zavod sv. Stanislava prireja ob 30. obletnici ponovnega odprtja, slavnostni koncert, ki bo v nedeljo, 12. maja, ob 15. in 18. uri.

Majski Večer+ bo v torek, 14. maja, ob 20. uri, v Antonovem domu na Viču. V četrtek, 19. maja, ob 19.30 bo informativno srečanje za vse, ki bi si želeli udeležbe na usposabljanju za katehezo dobrega Pastirja. Župnija Rakovnik ob 100. obletnici posvetitve cerkve Marije Pomočnice vabi na misijon, ki bo potekal od četrtka, 16. maja, do sobote, 25. maja. V petek, 17. maja se bomo spomnili prvega obiska takratnega papeža sedaj sv. Janeza Pavla II., v Sloveniji. Na ta dan, ob 18. uri, bo v Stični odprtje razstave Simbolika rastlin v Svetem pismu in drugih svetih knjigah.

V ponedeljek, 20. maja bo ponovno Taizejska molitev v Ljubljani, ob 20. uri. Še dva dogodka pa organizira Katoliška mladina: molitev slovesnih petih večernic, v cerkvi sv. Jakoba v Ljubljani, v četrtek, 23. maja, ob 18. uri. V petek, 31. maja, ob 19. uri, pa bo srečanje skupine mladih odraslih, ki nosi ime Žejni besede.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

 

Objavljeno 06. 05. 2024

Podobni prispevki