V mesecu juniju se posvetimo češčenju Srca Jezusovega. Majsko pobožnost imenujemo šmarnice, junijsko pa vrtnice. Ob sprostitvi ukrepov pa nas čaka nekaj dogodkov.

V petek, 11. junija, praznujemo praznik Srca Jezusovega. Katoliška mladina vas vabi na zaključni Večer+, ki bo potekal v torek, 15. junija, v Antonovem domu na Viču. V soboto, 19. junija, pa se bodo pri Mariji Pomagaj na Brezjah tradicionalno zbrali bolniki in invalidi. Začetek sv. maše bo ob 10. uri.

Ob 30. obletnici samostojnosti naše države, so slovenski škofje na seji škofovske konference sklenili, da se bo praznovanje na različne načine obeležilo med 20. in 25. junijem. V tem času se bomo spomnili tudi lani preminulega nadškofa Alojza Urana. Maša v spomnim bo v ljubljanski stolnici, 21. junija, ob 18. 30 uri. Slovesna maša za domovino, darovali jo bomo v hvaležnosti za uspele osamosvojitvene procese, pa bo dan pozneje, 22. junija, ob 18. uri, prav tako v ljubljanski stolnici.

24. junija v Katoliški Cerkvi praznujemo praznik rojstva Janeza Krstnika. Dan pozneje, 25. junija, se bomo v naši nadškofiji razveselili novih diakonov. Isti dan bodo mladi ob zaključku šolskega in akademskega leta poromali na Brezje, tja pa bodo prispeli naslednji dan, 26. junija.

Ob koncu meseca, 29. junija, je praznik apostolov Petra in Pavla. Prav ta dan pa se bomo razveselili novih duhovnikov, ob slovesnosti mašniškega posvečenja, ki bo v ljubljanski stolnici ob 9. uri.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Objavljeno 07. 06. 2021

Podobni prispevki