Bogu smo hvaležni, da evharistijo obhajamo spet ob domačih oltarjih. Previdnosti ne gre zanemariti, zato je Slovenska škofovska konferenca sprejela nova navodila, ki jih upoštevajmo. Najdete jih na povezavi.

Kaj pa nas čaka v mesecu rožniku, mesecu vrtnic, oz. najbolj bistveno, mesecu, ki je posvečen Jezusovemu Srcu?

Najprej nedelja Svete Trojice. Prav na ta dan, torej 7. junija, bo v Kočevskem Rogu darovana maša za vse žrtve med in povojnih pobojev. V četrtek po prazniku Svete Trojice, se Bogu Očetu zahvalimo, da je po delovanju Boga Svetega Duha, kot Bog Sin resnično in stvarno navzoč pod podobo Rešnjega Kruha in Rešnje Krvi. Praznik ljudsko imenujemo tudi telovo, marsikje ga  bodo pospremile telovske procesije, letos 11. junija.

Krizmeno mašo nadškof z obema pomožnima škofoma in duhovniki naše nadškofije navadno obhaja na veliki četrtek. Letos to ni bilo mogoče, zato bo nadškof Stanislav Zore svoje duhovnike ob oltarni mizi, v ljubljanski stolnici zbral 17. junija, ob 9. uri.

Praznik, ki krasi ves mesec, bomo letos obhajali 19. junija. Vabljeni k pobožnosti Srca Jezusovega! Dan pozneje, 20. junija, ko se zatekamo k Marijinemu Brezmadežnemu Srcu, pa bo slovesno na Brezjah, pri Mariji Pomagaj, saj se bodo, v omejenih zmožnostih, zbrali bolniki in invalidi oz. predvsem njihovi predstavniki, na 52. Slovenskem narodnem romanju bolnikov, invalidov in starejših na Brezje. Pobuda Molitev in post za domovino, vabi k molitvi in postu za domovino od 23. junija dalje, čeprav bodo spremljevalni dogodki potekali že prej. 24. junija je praznik rojstva Janeza Krstnika, isti dan pa bo, pred dnevom državnosti, v ljubljanski stolnici maša za domovino.  Le dan pozneje, na dan državnosti, bo ljubljanski nadškof v diakona posvetil dva bogoslovca. Posvečenje, ki bo v četrtek, 25. junija, bo v župniji Ljubljana – Ježica. Na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. junija, pa bo v ljubljanski stolnici v mašnike posvečenih pet diakonov.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Srce Jezusovo, usmili se nas! Nakloni nam novih duhovnih poklicev! Varuj naš narod, cel svet v boju proti korona virusu Covid-19!

Objavljeno 03. 06. 2020

Podobni prispevki