Najkrajši mesec v letu, pa vendar kar nekaj povabil k dogodkom.

Na praznik svečnice v Cerkvi praznujemo dan posvečenega življenja. Veselimo se tudi 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih stikov z Vatikanom. Ob kulturnem prazniku pa tudi kulturnega prispevka: brezplačne razstave v muzeju jaslic na Brezjah in predavanja o Psalmih, biserih svtopisemske duhovnosti.

Na praznik lurške Matere Božje obeležujemo tudi 30. svetovni dan bolnikov. Slovenski katehetski urad katehete in katehetinje vabi na katehetski simpozij, potekal pa bo preko spleta med 14. in 16. februarjem. Mladi pa vabijo na Večer +, ki bo v torek, 15. februarja, ob 19. uri v Antonovem domu na Viču. 17. februarja pa se bo v Ignacejevem domu začel trimesečni program za žalujoče.

V februarju se spominjamo še enega pomembnega mejnika za Katoliško Cerkev v Sloveniji. 19. februarja 1993 je bila ustanovljena Slovenska škofovska konferenca. Ob koncu meseca sta pred nami dva praznika. 22. februarja praznik sedeža apostola Petra, 24. februarja pa praznik sv. Matija.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 09. 02. 2022

Podobni prispevki