Pred nami je mesec februar. Kaj nam prinaša? Od 6. do 8. februarja bo pri Svetem Duhu pri Škofji Loki potekal že jubilejni 50. katehetski simpozij. Kateheti in katehetinje vljudno vabljeni. Posredujemo tudi vabilo našim ključarjem in članom gospodarskega sveta, ki se bodo srečali v Zavodu sv. Stanislava v soboto, 8. februarja. Dan pozneje, 9. februarja, bo iz mnogih grl zadonela mogočna pesem, Rakovnik v Ljubljani bo namreč gostil vseslovensko srečanje mladinskih zborov. Isti dan zvečer bo na Gospodarskem razstavišču koncert sodobne krščanske glasbe s tujimi gosti, v okviru turneje This is the day.

God lurške Matere Božje je hkrati tudi svetovni dan bolnikov. Praznujemo ga 11. februrarja, med vsemi slovesnostmi pa posebej vabimo v naše narodno svetišče na Brezje. V sredo, 12. februarja, bo v župniji Ljubljana – Koseze potekalo zanimivo izobraževanje o uporabi video vsebin v pastorali.

Poseben “predpostni izziv” bo potekal v Nazarjah na zimskem duhovnem odmiku s postenjem med 16. in 22. februarjem. 19. februarja pa bo minilo 17 let odkar je bila ustanovljena Slovenska škofovska konferenca. Isti dan bo v Stični tudi teološki simpozij na katerem bodo spregovorili o mladih.

V februarju je malo praznikov, spomnili pa se bomo sedeža apostola Petra, 22. februarja. Dan pozneje, 23. februarja, vas vabimo na pohod po poteh blaženega Alojzija Grozdeta in mučencev Mirnske doline. 24. februarja bomo videli kako bo z ledom, ali bo, ali pa ga bomo še imeli. Seveda pregovorno, praznujemo praznik apostola Matija.

V sredo, 26. februarja bomo začeli s postnim časom. V petek 28. februarja vas vabijo na Brezje, k projekciji filma Srce se ne boji. 29. februarja bo v Stični potekala duhovna obnova za animatorje, duhovnike in posvečene Jezusovemu in Marijinemu srcu. Morebitni voditelji ministranskih skupin pa boste lahko, isti dan, svoje znanje in izkušnje obogatili na srečanju v župniji Dob pri Domžalah.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

 

Objavljeno 06. 02. 2020

Podobni prispevki