Leto 2022 se približuje koncu. Le še nekaj dni nas loči od novega leta, ko bomo delali obračune za nazaj in kovali načrte za prihodnost. Pred tem pa še nekaj dogodkov, ki bodo “veseli” december duhovno obogatili.

Misijonsko središče ves mesec do božiča, vabi k adventni akciji otroci za otroke. Več informacij na povezavi.

V četrtek, 8. decembra, praznujemo praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Na ta dan vabijo na Brezje, kjer bo ob 10. uri slovesno mašo daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, predstavili pa bodo tudi vitraj Marije Pomagaj slikarja Lojzeta Čemažarja, ki ga je pripravil za Sveto deželo. Jezuiti pa vabijo ob 19.45 uri v cerkev sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani, na duhovno-umetniški večer z gostoma, arhitektom Robertom Dolinarjem in dr. Jožefom Muhovičem, rednim profesorjem na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani.

Ostajamo pri sv. Jožefu. V Ignacijevem domu duhovnosti vabijo na adventno duhovno obnovo z naslovom Vse stvarstvo trpi porodne bolečine (Rm 8,22), ki jo bo od petka, 9. decembra 2022 vodil p. Janez Poljanšek DJ. V soboto, 10. decembra, se lahko pridružite romanju po Rožnovenski poti, na Brezjah. Začetek ob 8.30 uri.

V nedeljo, 11. decembra, bo ob 16. uri ljubljanski nadškof Stanislav Zore OFM, sprejel letošnje katehumene in jim pri sveti maši izročil Sveta pisma.

V torek, 13. decembra se nam obeta slavljenski Večer +. Ob 19. uri v Antonovem domu na Viču. Še en dogodek za mlade pa ob koncu tedna. Skupnost Bratstvo evangelii gavdium vabi na duhovni vikend Tobija in Sara, v Hiši kruha pri Svetem Duhu. Potekal bo od petka 16. decembra, do nedelje 18. decembra.

Pred praznikom samostojnosti in enotnosti bo ljubljanski nadškof daroval mašo za domovino, v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, v četrtek, 22. decembra, ob 18.30 uri. Katoliška mladina pa v istem večeru vabi na taizejsko molitev, ki bo na Kani v Ljubljani, ob 20. uri.

25. decembra, letos v nedeljo, praznujemo praznik Jezusovega rojstva, ljudsko božič. Slovesnosti, ki jih bodo ljubljanski škofje obhajali po različnih koncih nadškofije, bomo sporočili naknadno.

V ponedeljek, 26. decembra, ko obhajamo praznik sv. Štefana, se bo začela trikraljevska akcija, v kateri bomo po župnijah na različne načine, zbirali sredstva za naše misijonarje. V torek, 27. decembra praznujemo praznik sv. Janeza, apostola in evangelista. Na praznik sv. nedolžnih otrok, v sredo, 28. decembra, pa se bodo mladi odpravili na evropsko srečanje mladih.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 05. 12. 2022

Podobni prispevki