Prišel je mesec april, v okviru katerega bomo praznovali naš največji praznik. Pred tem pa nas čaka še nekaj dogodkov na katere vabimo.

Mesec smo začeli s prvim petkom. Katoliška mladina vabi na postne duhovne vaje za srednješolce, ki bodo potekale od petka, 1. aprila, do nedelje, 3. aprila. V soboto, 2. aprila bo potekal občni zbor Škofijske karitas Ljubljana z začetkom ob 9. uri v ljubljanski stolnici in nadaljevanjem na Teološki fakulteti. Naslednji dan pa bodo na Radiu Ognjišče začeli z radijskim misijonom, letos pod naslovom Hodimo skupaj! Zaključil se bo v soboto, 9. aprila. Prav tako v nedeljo, 3. aprila, pa pritrkovalci vabijo na okroglo mizo. Srečali se bodo v Zavodu sv. Stanislava, ob 15. uri.

V sredo 6. aprila vas vabimo na predstavitev biografske monografije Janeza Juhanta Lambert Ehrlich – prerok slovenskega naroda. Predstavitev bo v Cankarjevem domu, začela pa se bo ob 18. uri. Malo kasneje, ob 18.30, pa bo v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja sv. maša za vse žrtve epidemije COVID-19 in vojne v Ukraijini. Naslednji dan, 7. aprila, skavti vabijo na okroglo mizo o demokraciji, volitvah in aktivnem državljanstvu. Okrogla miza se bo začela ob 19. uri.

Katoliška mladina organizira še ene duhovne vaje za srednješolce, te bodo izvajanje na Sv. Mohorju nad Moravčami, od petka, 8. aprila, do nedelje 10. aprila. V soboto, 9. aprila, vas z Brezij vabijo na postno romanje po Rožnovenski poti. Začetek ob 8.30 uri.

V veliki teden bomo vstopili s praznovanjem cvetne nedelje, 10. aprila. V ponedeljek, 11. aprila, se bomo s sveto mašo v ljubljanski stolnici, ob 18.30 uri, spomnili 2. obletnice smrti ljubljanskega nadškofa msgr. Alojza Urana.

Nato pa sledi velikonočno tridnevje: veliki četrtek, ko se spominjamo Jezusove postavitve svete evharistije in mašniškega posvečenja; veliki petek, dan Jezusove smrti, višek pa bo začetek praznovanja velike noči z velikonočnimi vigilijami.

Ob koncu meseca še dva praznika, godujeta namreč sv. Marko evangelist (25. april) ter sv. Katarina Sienska, ki je sozavetnica Evrope (29.aprila).

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter na Youtubu kanalu Nadškofije Ljubljana.

Objavljeno 01. 04. 2022

Podobni prispevki