Tudi napovednik je mesecu primeren. Kljub vsemu, bi radi opozorili ne nekaj dogodkov oz. predstavili, kako lahko bližajoče praznike praznujete doma. Če pa se bo v naslednjih dneh karantena sprostila, pa bomo morebitne dogodke sproti dodajali.

Po priporočilih Slovenske škofovske konference smo za vsak dan pripravili kako lahko duhovno doživljate veliki četrtek, veliki petek, veliko soboto in naš največji praznik veliko noč.

Na veliko noč boste preko Facebook strani @ljubljanskinadskof in valov Radia Ognjišče sodelovali pri protipotresni pobožnosti ob 125-letnici ljubljanskega potresa. Za kristjane je poseben praznik velikonočni ponedeljek, ki pa ga bomo letos preživeli doma. Tudi naš nadškof se je pridružil pobudi in posebej povabil vernike, da letos obiščejo svoje bližnje na drugačen način, preko telefona ali sodobnih družbenih omrežij. Ta dan bo na 1. programu Televizje Slovenije, ob 21.40 uri, moč pogledati film o blaženem Alojziju Grozdetu z naslovom Srce se ne boji.

Nedeljo po veliki noči imenujemo bela nedelja oz. nedelja Božjega usmiljenja.

Ob koncu meseca se bomo združili ob molitvi v tednu molitve za duhovne poklice, od nedelje Dobrega pastirja, dalje.

Do nadaljnjega se bomo srečevali ob ponedeljkih, ob 20. uri, (izjema je velikočni ponedeljek, ko bo molitev na veliko noč) pri molitvi s slovenskimi škofi, ki jo vodi nadškof Zore in je prenašana preko omenjene Facebook strani in Radia Ognjišče. Nadškof bo imel do nadaljnjega tudi nedeljske nagovore, ki so praviloma predvajani na 1. programu Televizije Slovenija, ob nedeljah ob 11.20 uri, nato pa so objavljeni tudi na vseh družbenih profilih nadškofa.

Če bi radi, da kakšen dogodek dodamo na naš koledar nam to sporočite na: [email protected]. Vabljeni, da nas spremljate na naših družbenih omrežjih: profilu nadškofa na Facebooku, Twitterju in Instagramu ter Nadškofije Ljubljana na Youtubu.

Naj bodo prihajajoči prazniki blagoslovljeni!

Objavljeno 08. 04. 2020

Podobni prispevki