Spoštovani svetovni prvak, dragi letalec Peter Prevc,

skozi celotno sezono smučarskih skokov smo navdušeno in s skrbjo spremljali Vaše nastope in nastope cele ekipe, zlasti Vašega brata Domna. Navdušeno zaradi tega, ker smo bili nadvse veseli Vaših uspehov, s skrbjo pa zato, ker se zavedamo, kako malo je potrebno, da se ob najboljši volji in pripravljenosti vse ne izide v skladu z željami in pričakovanji. Zato Vam ob koncu sezone čestitam k vsem dosežkom, ki ste jih osvojili v tej zimi, zlasti k naslovu zmagovalca svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih.

Posebej bi se Vam rad zahvalil za treznost in skromnost, ki jo je bilo čutiti iz vsakega Vašega nastopa pred novinarji. Kakor so mi bili v veselje Vaši uspehi, sem večkrat zaploskal ob izjavah, s katerimi ste novinarje in vse nas postavljali na realna tla. Odkrito ste vsem nam povedali, da hlepimo po rekordih, namesto da bi uživali v predstavah, ki smo jih bili deležni skoku vsakega posameznika, ki se je spustil po zaletišču katerekoli skakalnice.

Preko Vas bi se rad zahvalil tudi Vaši družini, zlasti mami in očetu, ki živita s svojimi otroki v njihovih športnih dosežkih, obenem pa ostajata za vse vas samo oče in mama – dom in družina.

Vse vas izročam Marijinemu varstvu in vam želim Božjega blagoslova. Obenem pa vam voščim tudi blagoslovljene velikonočne praznike, ko boste po dolgi zimi lahko malo več skupaj.

Mir in dobro!

 

msgr. Stanislav Zore OFM, nadškof

Objavljeno 21. 03. 2016

Podobni prispevki