Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore OFM je na zahvalno nedeljo, 8. novembra 2015 v župnijski cerkvi sv. Simona in Juda Tadeja na Črnučah daroval sv. mašo in blagoslovil obnovljeno župnijsko cerkev. Na začetku svete maše so v sprevodu vstopili v cerkev tudi zakonski jubilanti, ki jih je nadškof med mašo blagoslovil.

Več na spletni strani: >>>

***

Zahvala nadškofa Zoreta ob zahvalni nedelji

»Zahvaljujemo se ti, da smemo biti tu pred teboj in ti služiti!« Tako molimo v drugi evharistični molitvi, ko se Bogu zahvaljujemo za vero in življenjsko povezanost z njim. Vsaka sveta maša je zahvala za življenje in odrešenje; je zahvala za vse ljudi, za stvari in dogodke, ki so nam podarjeni. V preteklem letu nas je Gospod obdaril z mnogimi dogodki. Zahvaljujem se mu za škofovsko posvečenje in vse Božje darove, ki so s tem povezani. Zahvaljujemo se Bogu za imenovanje in posvečenje pomožnega škofa. Zahvaljujemo se za odločitev svetega očeta papeža Frančiška za napoved in pripravo svetega leta usmiljenja; prav tako se Bogu zahvalimo za pogovore, pripravo in potek sinode o družini.

Ob zahvalni nedelji se zahvaljujem vsem sobratom duhovnikom, diakonom in bogoslovcem, da odgovarjajo na klic in delajo v Gospodovem vinogradu; redovnikom in redovnicam za posvečeno življenje, za pričevanje, delo in molitev. Zahvaljujem se svojim sodelavcem na škofiji za mnogovrstno služenje in ljubezen do Cerkve v naši nadškofiji. Zahvaljujem se številnim župnijskim sodelavcem po vseh župnijah naše nadškofije: katehistinjam, gospodinjam, organistom, cerkvenim pevcem, ministrantom, vsem, ki skrbite za lepoto cerkva, ključarjem, članom župnijskih pastoralnih in gospodarskih svetov, animatorjem, skavtom; zahvaljujem se vsem članom molitvenih skupin, duhovnih gibanj, vsem, ki sodelujete pri pastorali zakoncev in družin; vsem članom Karitas ter drugih dobrodelnih skupin. Hvala tudi vsem vernikom, ki materialno skrbite za svoje duhovnike in zanje molite. Hvala tudi vsem, ki molite za Cerkev in za blagoslov življenja Cerkve darujete svoje trpljenje. Zelo veliko je sodelavcev in dobrotnikov naše Cerkve, ki živi in dela iz ljubezni do Boga in do svojih bratov in sester.

Ob zahvalni nedelji se želim zahvaliti tudi vsem očetom in materam, starim staršem in drugim, ki skrbijo za oznanjevanje evangelija in za prenos svoje vere naslednjim rodovom. Prav v družini se srečamo z najmanjšim jedrom Cerkve, v katerem je navzoč Gospod. Zahvaliti se želim tudi vsem bratom in sestram, ki se v javnem življenju našega naroda trudijo za vrednote, ki so po Božji volji.

Ob misli na tako široko množico bratov in sester, ki storijo toliko dobrega za Cerkev v naši nadškofiji in v vsem narodu, občudujem Božje delo in se zahvaljujem za Božje ljudstvo.

 

msgr. Stanislav Zore OFM,
nadškof

Objavljeno 08. 11. 2015

Podobni prispevki