Že več kot sto let kristjani obhajamo molitveno osmino za edinost. Ta lepa tradicija v dneh
med 18. in 25. januarjem vsako leto poveže med seboj kristjane vseh veroizpovedi, ko se
srečujemo, premišljujemo Božjo besedo in skupaj molimo.

Gradivo so letos pripravili kristjani iz Brazilije, ki so izbrali za rdečo nit Jezusove besede Samarijanki pri vodnjaku: »Daj mi piti« (Jn 4,7).

»V teh dneh želimo prispevati vsaj kakšen kamenček v dragoceni mozaik edinosti, ki ga skrivnostno gradi in sestavlja Bog – z molitvijo, z darovanjem trpljenja, s premišljevanjem ali z dejanji ljubezni. Sveti Duh je prebudil med kristjani to hrepenenje, Sveti Duh bo ta načrt – z našim sodelovanjem – privedel do konca.« (dr.Bogdan Dolenc, tajnik Slovenskega ekumenskega sveta)

Začetek molitvene osmine bomo obhajali v ljubljanski stolnici, v nedeljo, 18. januarja, ob 16. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval nadškof Stanislav Zore.

V sredo, 21. januarja, bo ob 18.00 v cerkvi sv. Trojice v Ljubljani ekumensko srečanje, ki se bo začelo s sveto mašo, ki jo bo daroval nadškof Zore. Po maši bodo sledila pričevanja predstavnikov različnih krščanskih veroizpovedi. Udeležili se bodo  evangeličanski škof Geza Filo,  makedonski pravoslavni metropolit Pimen in srbski pravoslavni metropolit Porfirij iz Zagreba.

Zaključek molitvene osmine bo v nedeljo, 25. januarja, ob 16. uri v ljubljanski stolnici.

 

Objavljeno 12. 01. 2015

Podobni prispevki