Radio Ognjišče, katoliški tednik Družina in frančiškani z Brezij, varuhi milostne podobe Marije Pomagaj, so se odločili, da povabijo k poglobljenemu praznovanju Rožnovenske Matere Božje, 7. oktobra 2013, in s tem spodbudijo k pomnoženi molitvi rožnega venca. K temu kliče stanje duha v Cerkvi in državi; kličejo prej slabe kot dobre razmere, ki prinašajo socialne težave in še večjo duhovno bedo. K poglobljeni molitvi, ne le osebni, ampak tudi občestveni, alarmantno kliče podatek, da veljamo Slovenci za narod, ki v Evropi najmanj moli.

Sv. p. Pij je imenoval rožni venec »orožje za obrambo in rešitev, ki nam ga je podarila Marija, da ga uporabimo proti zvijačam peklenskega sovražnika«. Vsem, ki so bili p. Piju blizu, je razlagal: »Če sta Brezmadežna v Lurdu in še bolj brezmadežno Srce v Fatimi vztrajno priporočala molitev rožnega venca, ali morda to ne pomeni, da ima ta molitev izjemno vrednost za nas in za naše čase?«

Maša in molitev rožnega venca

Radio Ognjišče, katoliški tednik Družina in frančiškani z Brezij bodo zato v ponedeljek, 7. oktobra 2013, na praznik Rožnovenske Matere Božje, ves dan namenili spodbudi, da se molitev rožnega venca ponovno vzljubi in zasidra med verniki. Ob 19.00 bodo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah obhajali mašo, po njej pa bodo pred milostno podobo Marije Pomagaj z rožnim vencem, ki ga je podaril bl. papež Janez Pavel II. zmolili vse štiri dele rožnega venca in na koncu zapeli litanije Matere Božje. Radio Ognjišče bo bogoslužje in molitev neposredno prenašal med 19.00 in 22.00.

K spremljanju dogajanja na Brezjah vabijo glavni in odgovorni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak, odgovorni urednik katoliškega tednika Družina msgr. Franci Petrič ter gvardijan in rektor bazilike Marije Pomagaj p. dr. Robert Bahčič. Zapisali so, da duhovno dogajanje 7. oktobra 2013 ne bo nič novega, »še manj, da bi obremenjevali z nekim novim dogodkom. Je le oživitev tistega, kar bi moralo biti pravilo, pa je izjema, kar bi moralo biti več, a je manj, kar bi moralo goreti, pa le tli«.

Peš romanje iz Kranja na Brezje

Sodelavci omenjenih treh ustanov se bodo na večer pripravili tudi s peš romanjem k Mariji Pomagaj. Romanje se bo začelo v ponedeljek, 7. oktobra 2013, ob 12.00, z mašo v Kranju, po njej pa bodo poromali proti Marijinemu narodnemu svetišču.

Dodatne informacije dobite novinarju Radia Ognjišče Alenu Salihoviću na GSM 051/685–661 ali po e-pošti na naslovu [email protected].

Objavljeno 02. 10. 2013

Podobni prispevki