Misijonska nedelja je vsako leto največja manifestacija povezanosti vesoljne Cerkev. Udje Kristusovega telesa molimo drug za drugega in si z darovi pomagamo, da bi božje kraljestvo veselja, pravičnosti, miru in ljubezni zaživelo med nami.

Letošnja misijonska nedelja bo 19. oktobra 2014. »PRIŽIGAJMO PLAMEN VESELJA!«: to naj bo osnovna misel in vodilo ob praznovanju letošnje Misijonske nedelje. Papež Frančišek vedno znova spodbuja k veselju, ki ga moramo razodevati, oznanjati, pokazati vsi kristjani – kaj šele oznanjevalci evangelija, ki je veselo oznanilo. »V središču praznovanja sta milost in veselje,« pravi papež Frančišek v letošnji poslanici za misijonsko nedeljo. »Milost, ker Sveti Duh, ki ga je Oče poslal vsem, ki se mu dajejo na voljo, podarja modrost in moč. Veselje, ker Jezus Kristus, ki ga je Oče poslal v svet, da prinese veselo sporočilo, podpira in spremlja naše misijonsko poslanstvo.« In papež izroča naše prizadevanje Marijinemu varstvu, ko pravi: »K Mariji, ki je podoba ponižnega in veselega oznanjevanja evangelija, se bomo zatekli v molitvi, da bi bila Cerkev hiša za mnoge, mati vseh ljudstev, in da bi omogočila nastanek novega sveta.«

Naj nas zato praznovanje letošnje Misijonske nedelje še posebej opogumi v izrazih hvaležnosti, da smo verni in da smo lahko vsepovsod misijonarji, graditelji in posredovalci božjega kraljestva.

Skupno praznovanje ljubljanske nadškofije bo v župniji Smlednik. Ob 15.00 bo molitvena ura, ob 16.00 uri pa sveta maša, ki jo bo daroval prelat Jožef Lap.

Misijonsko središče Slovenije

Poslanica papeža Frančiška za 88. svetovni dan misijonov

Več na …

Objavljeno 06. 10. 2014

Podobni prispevki