Maša ob začetku akademskega leta bo v torek, 8. oktobra 2013, ob 18.30 v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. Somaševanje bo vodil ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

TORKOVA MAŠA ZA ŠTUDENTE IN MLADE V POKLICIH
Od 15. oktobra se vsak torek ob 19.00 v kapeli Teološke fakultete v Ljubljani daruje sv. maša za študente in mlade v poklicih. Prvič se pri sv. maši dobimo v torek, 15. oktobra 2013.

TORKOVI VEČERI
Vsak torek se na UNIPASu po sv. maši, ob 20.00 odvijajo različne skupine:
1. torek v mesecu: molitvena – srečanje z Bogom preko molitve; vodi: s. Marija Imperl
2. torek v mesecu: biblična – odkrivanje Boga skozi Sveto pismo; vodi: Rok Pisk
3. torek v mesecu: katekizemska – poglabljanje vsebin katoliške vere; vodita Marko Weilguny in Tone Česen
4. torek v mesecu: študijska – proučevanje aktualnih dokumentov in poslanic s področja mladine in Cerkve, vodita Kristina Krašna in Tone Česen.

NIKODEMOVI VEČERI
Že 47. leto se na Teološki fakulteti odvijajo Nikodemovi večeri. Namenjeni so študentom, profesorjem, izobražencem, zaposlenim. Letos bodo potekali: 11.–21. novembra 2013 z naslovom: Sprejeti ali spremeniti? Ob različnih gostih (Pedro Opeka …) se bo spregovorilo o tem, kaj je potrebno sprejeti in kaj sprejeti tako pri sebi, kot v družbi in Cerkvi.

DELAVNICE SPOZNAJ SAMEGA SEBE
Ali lahko odraščam v samostojno in odgovorno osebo? Ali se spoštujejo moje odločitve? Se v odnosih, ki jih gradim, lahko počutim varno, umirjeno in sprejeto? Si dovolim biti sproščen/a, ljubljen/a in srečen/a?
Priložnost, da se ustavimo in najdemo odgovore je na delavnicah Spoznaj samega sebe. Prvo srečanje: 15. oktobra 2013, ob 17:30 do 19.00, v prostorih UNIPAS-a. Prijave in informacije: [email protected] , 068 130 880. Dodatne informacije: www.unipas.si .

DELAVNICE ABC KOMUNICIRANJA
Kakšen vpliv ima na komunikacijo družina? Kako učinkovito postavljati meje? Kako naj govorim, da me bodo drugi razumeli?
Delavnice ABC komuniciranja ponujajo odlično izhodišče, kjer se lahko z drugimi pogovori o komunikaciji, spoznava, kakšen vpliv imajo čustva na komuniciranje in zakaj v pogovorih nastane tišina. Prvo srečanje: 17. oktobra 2013 v prostorih UNIPAS-a. Vsebino posamezne delavnice si oglej na: www.unipas.si.
Za dodatna vprašanja: [email protected] ali [email protected].

DELAVNICE TELO- MOJ SOPOTNIK
Čir na želodcu, kronična bolečina v ramenih, depresija, stiskanje v prsih … Ali prepoznam znake telesa, ko mi telo nekaj sporoča? Ali imam besede za svoje počutje? Ali smem zaupati temu kar čutim? Ali so čustva lahko obvladljiva?
Telo nam vedno želi nekaj povedati. Prisluhnimo mu na delavnicah Telo – moj sopotnik. Prvo srečanje: 12. novembra 2013, ob 17.30, v prostorih UNIPAS. Prijave in informacije: [email protected] , 068 130 880. Dodatne informacije: www.unipas.si .

ADVENTNE DUHOVNE VAJE v tišini
Študentje in mladi v poklicih, ki bi se radi v adventnem času umirili v tišini, si vzeli čas zase in za premislek ter si dovolili globlje srečanje z Bogom, so lepo vabljeni na duhovne vaje v tišini, v Mekinje 6.–8. decembra 2013. Vodita: s Štefka Klemen in g. Tone Česen. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest na: [email protected] .

ZIMSKE RADOSTI
Zima!! Sneg ponuja številne možnosti za prijetno druženje in rekreacijo. Če dodamo še nekaj duhovnosti, dobimo zimske radosti – športno družabno duhovne dneve za študente in mlade v poklicih. Dan pričnemo in zaključimo skupaj, vmesni čas pa vsak zapolni z aktivnostjo, ki mu je najljubša: smučanje, drsanje, sprehod, kopanje, sankanje, kepanje. Kdaj? 6.–9. februarja 2014. Kje? V Bohinjski Bistrici.

POGOVOR ALI SPOVED
Za pogovor in spoved je na voljo g. Tone, za pogovore pa s. Marija. Kdaj nas zagotovo najdeš? Poglej na: www.unipas.si. Če se želiš prej najaviti, piši na: [email protected] ali [email protected].

V centru UNIPAS so na voljo prostori za srečanja skupin, za študij ali družabna srečanja.

Objavljeno 08. 10. 2013

Podobni prispevki