Po shodu Dan ljubezni je v uršulinski cerkvi v Ljubljani ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore skupaj z 18 duhovniki daroval mašo, na kateri je nastopila skupina pod vodstvom Nade Žgur.

Med molitvijo za družino je ljubljanski nadškof pozval, da bi ob zavzemanju za družino razmislili tudi o notranji duhovni prenovi obstoječih družin. »Vsak izmed nas naj se v vsem tem dogajanju vpraša, kakšen pa sem jaz v svoji družini: kakšna mama sem; kakšen oče sem? Kakšno podobo družine širimo v svoje okolje? Koliko je veselja v našem družinskem življenju? Koliko izpolnitve?«.

Vsem zbranim je položil na srce, da naj zdajšnje dogajanje ne bo le dejavnost, ki nas bo posrkala vase, temveč naj bomo dejavni in zajemajmo iz globine, kar nas bo utrdilo v notranji rasti in nas še tesneje povezalo z Bogom, da bomo »še bolj ponižni in iskreni; in da bomo v svojem odnosu tudi do drugače mislečih še bolj ljubeči in odpuščajoči.«

Svoje besede je sklenil z mislijo, naj nas Bog navdihuje in usmerja v naših dejanjih, »kajti za človeka gre; za naše otroke gre«.

Besedilo in fotografija iz spletne strani Družina

Objavljeno 05. 03. 2015

Podobni prispevki