Dragi verniki!

Pred nami so že druge izredne volitve v Državni zbor, ki so izjemnega pomena za našo državo. Vsi smo poklicani, da izpolnimo svojo državljansko dolžnost in odgovorno oddamo svoj glas. Če želimo, da se družbeni in ekonomski položaj v Sloveniji spremeni, potem se moramo udeležiti volitev in izvolite tiste, ki v svojem programu zagovarjajo vrednote pravičnosti, solidarnosti, človekovih pravic, dostojanstva človekovega življenja, pomena družine in vladavine prava za vse ljudi.

Zadnji dogodki, ki upravičeno vznemirjajo številne državljane Republike Slovenije, nas opozarjajo na krizo, ki pretresa Slovenijo kot pravno državo in nam narekujejo, da smo na vrednoto pravne varnosti ter poštenega, nepristranskega in strokovno zanesljivega sodnega sistema še posebej pozorni.

Udeležba na volitvah in izvolitev najboljših kandidatov je državljanska in krščanska dolžnost za vsakega izmed nas. Luč za spoznanje komu dati svoj glas,  naj bodo Jezusove besede: »Po njih sadovih jih boste spoznali«. Zato si v času pred volitvami vzemite čas in premislite, kaj in na kakšen način so v preteklih letih stranke in posamezniki naredili za našo domovino in kako realne so njihove obljube za našo skupno prihodnost.

Vse katoličane in druge verujoče državljane Republike Slovenije lepo vabimo, da v teh dneh okrepijo svoje molitve za našo domovino.

 Slovenski škofje

Objavljeno 03. 07. 2014

Podobni prispevki