Konec decembra v Slovenijo prihaja več tisoč mladih, ki se bodo udeležili Evropskega srečanja mladih. Srečanje bo v Ljubljani z okolico potekalo od 28. 12. 2023 do 1. 1. 2024. Namen srečanja je mlade spodbuditi, da poživijo svoje duhovno življenje ter postanejo nosilci miru, sprave in solidarnosti. Evropsko srečanje mladih pripravlja Taizéjska skupnost v sodelovanju z našo nadškofijo, drugimi krščanskimi Cerkvami in s podporo mesta Ljubljana.

V pripravo dogodka, ki bo potekal v Ljubljani in okolici je vključenih veliko ljudi. Poleg taizéjske ekipe, ki jo sestavljajo štirje bratje, dve sestri skupnosti sv. Andreja, švicarski par in devet mednarodnih prostovoljcev, je aktivno tudi na 52 župnijah. Preko 250 prostovoljcev tam skrbi, da bodo mladi udeleženci imeli prenočišče in izkusili gostoljubnost domačinov.

Gosti ne pričakujejo veliko, le nekaj prostora na tleh, da nanj položijo spalno vrečo in zajtrk, ki ga prejmejo na nastanitvi. Na skupnem kosilu pri gostiteljih tudi proslavijo prvi dan novega leta. V kolikor bi želeli gostiti, lahko prijavo oddate v svoji župniji.

V decembru bo na spletni strani odprta tudi prijavnica za mlade, ki so od 26. 12. 2023 do 1. 1. 2024 pripravljeni pomagati na srečanju kot prostovoljci. Gre za izjemno priložnost, saj tekom srečanja lahko spoznajo vrstnike iz vseh koncev Evrope.

Vse prebivalce naše nadškofije vabimo, da se pridružite na večerni molitvi v dvorano Stožice 30. in 31. decembra ob 19. uri. Zaradi lažje organizacije in zagotavljanja čim boljše prometne pretočnosti prosimo, da na večerne molitve spodbudite prihod v organiziranih skupinah (avtobusih), ki jih predhodno prijavite spletne strani Taizé Ljubljana.

Podrobne informacije, prijavnice za posameznike, prostovoljce in avtobuse najdete na spletni strani taizeljubljana.si. Z vsemi vprašanji pa se lahko obrnete na mail [email protected].

Objavljeno 13. 11. 2023

Podobni prispevki