V želji, da bi seznanili mlade, da so duhovni poklici nuja za naše življenje, saj po njih prejemamo milosti, ki so kot kisik potrebne za naše življenje, smo se bogoslovci in prijatelji odzvali povabilu bogoslovca 5. letnika Bernarda Rožmana, da na nenavaden – ekstremen način ponesemo veselo oznanilo po vsej Sloveniji.

Bernard se bo s svojo spremljevalno ekipo ta vikend udeležil kolesarske Dirke okoli Slovenije – DOS Extreme, dolge kar 1205 km. Štart in cilj bo v Postojni, vmes pa nas bo pot vodila po naši čudoviti domovini. V priponki si lahko pogledate traso.
DOS je slovenska različica ameriške dirke RAAM (Race Across AMerica), ki je dolga kar 5000 km in jo najboljši prekolesarijo brez daljših postankov v devetih dneh, DOS pa bodo prvi prekolesarili v dobrih 40 urah; torej zelo malo spanja in zelo veliko poganjanja pedal.
Letos je DOS na sporedu že deveto leto in velja za eno najzahtevnejših ultramaratonskih dirk v Evropi.

Skozi to dirko bomo vsi skupaj, tako Bernard in spremljevalna ekipa in tudi vi z molitveno podporo pričevali, da je Božja beseda živa, iznajdljiva in da ne pozna meja. Bernard bo pedala vrtel za vse mlade, da bi pogumno odgovorili na Gospodov klic. Tudi vsi vi, prejemniki tega maila, ste soudeleženi pri tej dirki. Kako?

Z molitvijo za našega Bernarda, da bi pot potekala brez večjih težav, še posebej pa z molitvijo za nove duhovne poklice, saj je pričevanje za Gospoda in prošnja po “delavcih” v božjem vinogradu glavni cilj celotne ekipe. Zelo vam bomo hvaležni za vsak očenaš v ta dva namena.

Spremljate nas lahko na facebook strani: https://www.facebook.com/bernard.rozman.dos

in na uradni strani dirke, kjer boste lahko videli, kje se vsak trenutek Bernard in drugi tekmovalci nahajajo,
saj bodo vsi opremljeni z GPS napravami: http://www.dos-extreme.si/

Med dirko se bomo v živo javljali tudi na Radio Ognjišče. Že danes smo bili v njihovem studiu in z Juretom Seškom naredili kratek intervju ter predstavili našo dirko. Slišali nas boste lahko že danes v športni oddaji ob 21. uri in kasneje našli v arhivu: http://audio.ognjisce.si/oddaje/Sport – Povabljeni k poslušanju 🙂

Če bi kdo želel posebej vedeti, kje se bomo nahajali v petek in soboto čez dan, me lahko pokličete na 040-451-285 in vam sporočim lokacijo spremljevalne ekipe. Upam, da se srečamo ob poti in kakšno rečemo 🙂

Roman, član ekipe

Objavljeno 06. 05. 2015

Podobni prispevki