Nadškof Stanislav Zore je v torek, 23. decembra 2014, obiskal Zavod sv. Stanislava, kjer je blagoslovil kapelo Dobrega pastirja in v njej posvetil oltar. Otrokom OŠ Alojzija Šuštarja je dejal: »V kapeli Dobrega pastirja bom posvetil oltar. Ampak to ni edini oltar v vaši šoli. Tu notri je veliko oltarjev. Srce vsakega od vas je oltar. Srce je svet kraj, kot je svet oltar, ko ga posvetimo.« Tako je razložil, da prav tako, kot bo on čez nekaj trenutkov s krizmo mazilil oltar in ga posvetil, tako je tudi vsakega od njih duhovnik pri krstu mazilil na glavi. »Ko vam je duhovnik pri krstu naredil križ in vas mazilil, ste tudi vi posvečeni. Zato je vaše srce tisti kraj, kjer se srečujete z Bogom. Kraj, kamor prihaja Jezus s svojimi angeli. Kot je oltar v kapeli kraj, kjer se srečujeta Bog in človek.«

Po besednem bogoslužju in izpovedi vere je nadškof Zore v kapeli posvetil oltar – pred maziljenjem je v oltar vstavil relikvije blaženega Alojzija Grozdeta. Ob koncu maše so učenci zaželeli nadškofu vesele praznike in srečno novo leto. V zahvali je tudi nadškof učencem zaželel, da bi “začutili, kako lepo je, če si prijatelj z Bogom”.

Da kapela postaja srce, sonce šolskih prostorov, je za Družino povedal šolski kaplan Martin Zlobko. “Za otroke bo navzočnost relikvij blaženega Grozdeta in posvečenost oltarja še posebno povabilo k Jezusu. Vesel sem, da so otroci v teh mesecih že sprejeli kapelo, prostor je kot nekakšen pašnik, ki jih vabi. V kapelo pridejo med odmorom, vedno je kdo notri, tu se umirijo, kaj zmolijo, najdejo kotiček miru.” Zlobko je še dodal, da je izbira Grozdetovih relikvij za v oltar kapele v šoli Alojzija Šuštarja kar nekako samoumevna, saj je Grozde zavetnik mladine in slovenski blaženi. “Povabili smo ga pod našo streho, da še posebej varuje našo mladino.”

Besedilo iz spletne strani Družina

Slika: Tatjana Splichal

Objavljeno 24. 12. 2014

Podobni prispevki