Za 22. svetovni dan bolnikov je papež Frančišek letos prvič napisal poslanico, ki nosi naslov Vera in ljubezen. Tudi mi smo dolžni dati življenje za brate (1 Jn 3,16).

Osrednja slovesnost bo kot vsako leto v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah v torek, 11. feburarja, ob 10. uri, ko bo sveto mašo daroval upokojeni škof msgr. Metod Pirih. Pri tej sveti maši bodo duhovniki delili zakrament bolniškega maziljenja.

Ob 16. uri bo sveta maša v bogoslužnem prostoru v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu  RS – Soča. Po maši litanije in blagoslov z Najsvetejšim. Vodi bolniški duhovnik Miro Šlibar.

Prav tako bo ta dan v osrednji zdravstveni ustanovi UKC Ljubljana sv. maša, ki jo bo ob 19.30 daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Že v nedelja, 9. februar ob 15. uri, bo srečanje lurških romarjev na Ježici, ki ga bo vodil upokojeni koprski škof  msgr.  Metod Pirih.

V nedelja, ob 15. uri bo tudi pri minoritih v župnijski dvorani Trubarjeva 80, Ljubljana, srečanje vseh, ki delajo in živijo z bolniki. O temi Jaz in bolnik- starostnik bodo predavali: Anica Sečnik, prof.  zdravstvene vzgoje, Brane Kogovšek, psihoterapevt in supervizor dela z ljudmi v duševni stiski, ter s. Emanuela Žerdin.

pismo_bolnikom

Poslanica papeža Frančiška

Objavljeno 04. 02. 2014

Podobni prispevki