Prva2019-06-10T19:01:10+01:00

Krščanska molitev, pogovor otrok z Očetom

V tem je novost krščanske molitve! Je pogovor med osebami, ki se imajo rade, je pogovor utemeljen na zaupanju, ki ga podpirata zaupanje in odprto solidarno prizadevanje. Je pogovor Sina z Očetom, otrok z Očetom.

O papeževem pismu Asadu

V Siriji se nadaljujejo vojaške operacije in bombardiranja v škodo nemočnih civilnih prebivalcev, saj je bilo v Idlibu uničenih ali zaprtih na desetine sanitarnih objektov.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Ne boj se svetosti. Ne bo ti odvzela moč, življenje in veselje. Povsem nasprotno, saj boš postal to, kar si je Oče zamislil, ko te je ustvaril.

    (papež Frančišek, GE 32)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

V Evropi narašča otroška prostitucija

Kot je za Vatican News razložila vodja italijanske podružnice organizacije Save the Children Raffaela Milan, je vsaka četrta žrtev prostitucije mlajša od 18 let.

Gojite in širite Kristusov ogenj, ki je v vas!

Ne ignorirajte Božjega glasu, ki vas spodbuja, da bi vstali in sledili potem, ki jih je On pripravil za vas. Kakor Marija in skupaj z njo bodite vsak dan prinašalci Njegovega veselja in Njegove ljubezni.    

Plečnik v Vatikanu

27. junija, bo v konferenčni dvorani (Sala conferenze) v Vatikanskih muzejih odprtje razstave Plečnik in sveto – Jože Plečnik, slovenski arhitekt in oblikovalec.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255