Prva2019-09-30T10:29:04+01:00

Miza, ki jo je Bog pogrnil za reveže

Cerkev mora neprestano hoditi, je poudaril Hummes. Ne more ostati doma nepremična in se ukvarjati samo s sabo, zaprta znotraj zavarovanih zidov.

S Svetim Duhom proti novim potem

Sinode se udeležuje 185 sinodalnih očetov, 6 bratskih delegatov, 12 posebnih povabljencev, 25 strokovnjakov, 55 slušateljev in slušateljic ...

Prvič dovoljena zunanja vprašanja

Med sinodo v Vatikanu »ad hoc« izbrani sinodalni gostje vsak dan ob 13. uri in 30 minut odgovarjajo na vprašanja akreditiranih časnikarjev.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Duhovno uboštvo je zelo povezana s tisto »sveto indiferentnostjo«, ki jo je predlagal sv. Ignacij Loyolski, s katero dosežemo tisto lepo notranjo svobodo.

    (papež Frančišek, GE 69)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Mučeništvo vsakdanje zvestobe

Papež Frančišek je med sredino splošno avdienco govoril o prvih težavah v krščanski skupnosti, postavitvi diakonov s strani apostolov ter mučeniški smrti diakona Štefana.

Plečnik iz Vatikana v Ljubljano

Dragoceno Plečnikovo sakralno posodje, povečini so kelihi, monštrance in ciboriji, so za razstavo posodile župnije, samostani in posamezniki.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255