Prva2019-12-10T09:41:08+01:00

Novosti pri izbiri članov ŽPS

Na 4. postno nedeljo, 22. marca bomo po slovenskih župnijah izbirali člane župnijskih pastoralnih svetov za novo mandatno obdobje 2020-2025.

Ne domišljajmo si, da Jezusa že poznamo

V nagovoru pred opoldansko molitvijo Angel Gospodov je papež 2. nedeljo med letom označil za  nadaljevanje praznika Gospodovega razglašenja in praznika Jezusovega krsta.«

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Škodljiva in ideološka pa je tudi zmota tistih, ki živijo tako, da dvomijo v družbeno prizadevanje drugih in ga imajo za nekaj površinskega, posvetnega, sekulariziranega, imanentnega, komunističnega, populističnega. Obramba nedolžnega, ki še ni bil rojen naprimer, mora biti jasna, odločna in strastna. Prav tako pa je sveto življenje revežev, ki so se že rodili in se otepajo revščine.

    (papež Frančišek, GE 101)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

https://katoliska-cerkev.si/zascita-otrok-v-cerkvi-na-slovenskem

Praznik svete družine

Pri sveti družini se zdi, da je tokrat prišlo do težav v komunikaciji, ki so povzročile veliko skrb. Da, to se dogaja tudi v najboljših družinah!

Pavel na Areopagu

Tudi mi danes prosimo Svetega Duha, naj nas nauči graditi mostove s kulturo, s tistim, ki ne veruje ali ima veroizpoved, drugačno od naše.

Ekonomija naj se vrne nazaj k etičnemu pristopu

Vaša navzočnost tukaj je torej znamenje upanja, kajti prepoznali ste vprašanja, h katerim je naš svet poklican pristopiti, ter imperativ odločnega delovanja za izgradnjo boljšega sveta.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255