Prva2019-09-30T10:29:04+01:00

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Ohraniti srce čisto vsega tistega, kar umaže ljubezen. To je svetost.

    (papež Frančišek, GE 86)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Od vzdrževanja k prenovi župnije

Jamesa Mallona nekateri Slovenci že poznajo, zlasti tisti, ki iščejo nove načine, kako ustaviti upadanje števila vernikov in župnije usmeriti na pot rasti in odprtosti za nove vernike.

Papež na griču mučencev

Prosimo Marijo, Kraljico mučencev, sv. Pavla Mikija in njegove tovariše, ki so skozi zgodovino z življenjem oznanjali Gospodova čudovita dela, naj prosijo za vašo domovino in za vso Cerkev.

Pavel na Areopagu

Tudi mi danes prosimo Svetega Duha, naj nas nauči graditi mostove s kulturo, s tistim, ki ne veruje ali ima veroizpoved, drugačno od naše.

Ekonomija naj se vrne nazaj k etičnemu pristopu

Vaša navzočnost tukaj je torej znamenje upanja, kajti prepoznali ste vprašanja, h katerim je naš svet poklican pristopiti, ter imperativ odločnega delovanja za izgradnjo boljšega sveta.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255