Prva2019-03-07T12:04:53+00:00

Škofje Evropske unije pozivajo k volitvam

»Pomembno je iti na volitve, kajti Evropa obstaja zaradi demokratične soudeležbe in volitve predstavljajo osnovni trenutek, ko se državljani lahko izrazijo in dajo svoj prispevek.«

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Na praznik sv. Jožefa začenjamo teden družine. Sporočilo, ki ga je sv. Jožef dobil kot spodbudo pri sprejemanju poslanstva varuha Svete družine – pa tudi naših družin – je bilo: Jožef, ne boj se … Njegovo življenje se je spremenilo. Namesto da bi se umaknil, kar je nameraval, je postal mož in varuh. Njegov zgled naj nam pomaga, da bomo z Bogom premagali strahove in prevzeli poslanstvo, ki nam je zaupano v družini. Sveti Jožef, varuj naše družine.

    (nadškof msgr. Stanislav Zore OFM)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

»Preživeli bomo tudi lakoto in revščino«

Tudi če opravljajo tri različne službe ter delajo noč in dan, starši pogosto ne zaslužijo niti polovice tistega, kar bi potrebovali, da bi lahko nahranili svoje družine.

Postni #deliJezusa 2019

Postni #deliJezusa 2019 Tudi ti hrepeniš po tem, da bi se znebil vseh grešnih navlak in bi končno svobodno vzkliknil:

In že je tu post …

Na pepelnično sredo se prične postni čas, ki nas spominja, da je življenje kratko in minljivo.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255