Film Največji dar

Film NAJVEČJI DAR bo v Sloveniji doživel premiero v četrtek, 15. novembra 2018. Ogledali si ga bomo lahko v Koloseju v Ljubljani, Mariboru in Kranju.

Opraviti pot od ‘jaz’ k ‘midva’

Zapoved Ne prešuštvuj nas, čeprav je postavljena v negativno obliko, usmerja k naši izvorni poklicanosti, to je popolna in zvesta poročna ljubezen, ki nam jo je razodel in podaril Jezus Kristus.

Svetniki tu niso bili polovičneži

Papež Frančišek: Svetniki tu niso bili polovičneži, gori pa »navijajo«

Ob zahvalni nedelji

Kelih odrešenja dvigam za ključarje, člane župnijskih gospodarskih in pastoralnih svetov, za vse župnijske sodelavce in za vse, ki svojim duhovnikom stojite ob strani in jim pomagate, da morejo ob vaši podpori živeti svoje duhovništvo in služiti Božjemu ljudstvu.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Ljubezen do Boga in do bližnjega

Varljivo bi bilo domišljati si, ljubiti bližnjega, ne da bi ljubili Boga. Prav tako pa bi bilo varljivo domišljati si ljubiti Boga, ne da bi ljubili bližnjega.

Pomoč poplavljenemu Jelendolu in Tržiču

Vsi, ki bi želeli pomagati družinam s prispevkom v višini 5 EUR, lahko to storijo z SMS sporočilom KARITAS5 na 1919.

Molimo za mir

V naši družini ne potrebujemo bomb, orožja, uničevanja, da bi prinašali mir, temveč le to, da smo skupaj, da se imamo radi.

Jesenski srečanji članov ŽPS

Jesenski srečanji članov ŽPS in drugih župnijskih sodelavcev bosta potekali

Usmiljenje

Največji dar

Pomnožimo molitve za papeža!

Vedeti pa moramo, da je ravno v časih, kot je sedanji, posebej potrebna edinost Cerkve.

Prispevek nadškofa Cvikla

Kolikokrat smo samo slišali in ne tudi poslušali? Slišati je nekaj biološkega, je sposobnost zdravega ušesa. Poslušati pa je psihološka, duhovna kvaliteta človeka, ki gradi odnos. Morda veliko stvari slišimo, gotovo pa več ne poslušamo. Ali pa poslušamo zelo malo.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255