Prva2019-06-10T19:01:10+01:00

Vključevanje kontemplacije in akcije

»Ne pusti se potegniti za seboj stvarem, ki jih je potrebno delati, ampak najprej prisluhni Gospodovemu glasu, da boš dobro opravil naloge, ki ti jih daje življenje«.

Pastoralna ekipa v vsaki rimski župniji

Kard. Angelo De Donatis župnikom in duhovnikom rimske škofije predlaga oblikovanje »pastoralne ekipe«, ki bo od znotraj varovala občestvo in hojo krščanske skupnosti.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Si starš ali babica ali dedek? Bodi svet tako, da potrpežljivo učiš otroke hoditi za Jezusom.

    (papež Frančišek, GE 14)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Občestveno življenje prvih krščanskih skupnosti

Papež Frančišek je dejal, da je bil sad binkošti, torej močnega izlitja Božjega Duha na prvo krščansko skupnost to, da so mnoge osebe začutile, kako je njihovo srce presunilo veselo oznanilo – kerygma – odrešenja v Kristusu.

Molitveni namen za celovitost pravičnosti

»Sodnike prosim, naj uresničujejo svojo poklicanost in svoje temeljno poslanstvo, ki je vzpostavljanje pravičnosti, brez katere ni reda, trajnostnega in celostnega razvoja ter še manj družbenega miru.«

Gojite in širite Kristusov ogenj, ki je v vas!

Ne ignorirajte Božjega glasu, ki vas spodbuja, da bi vstali in sledili potem, ki jih je On pripravil za vas. Kakor Marija in skupaj z njo bodite vsak dan prinašalci Njegovega veselja in Njegove ljubezni.    

Plečnik v Vatikanu

27. junija, bo v konferenčni dvorani (Sala conferenze) v Vatikanskih muzejih odprtje razstave Plečnik in sveto – Jože Plečnik, slovenski arhitekt in oblikovalec.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255