Prva2019-06-10T19:01:10+01:00

Sveti Duh kot oblikovalec občestva

Papež Frančišek je med splošno avdienco govoril o binkoštih in izlitju Svetega Duha ter tako nadaljeval kateheze o Apostolskih delih.

Plečnik v Vatikanu

27. junija, bo v konferenčni dvorani (Sala conferenze) v Vatikanskih muzejih odprtje razstave Plečnik in sveto – Jože Plečnik, slovenski arhitekt in oblikovalec.

Gojite in širite Kristusov ogenj, ki je v vas!

Ne ignorirajte Božjega glasu, ki vas spodbuja, da bi vstali in sledili potem, ki jih je On pripravil za vas. Kakor Marija in skupaj z njo bodite vsak dan prinašalci Njegovega veselja in Njegove ljubezni.    

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Si delavec? Bodi svet tako, da s poštenostjo in usposobljenostjo opravljaš svoje delo za dobro bratov in sester.

    (papež Frančišek, GE 14)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Moškega in žensko ju je ustvaril

Teorije spola, zlasti bolj radikalne, se oddaljujejo od naravnih dejstev in prihajajo v totalno svobodno izbiro glede odločitve čustvenega subjekta.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255