Prva2019-09-30T10:29:04+01:00

Pavel na Areopagu

Tudi mi danes prosimo Svetega Duha, naj nas nauči graditi mostove s kulturo, s tistim, ki ne veruje ali ima veroizpoved, drugačno od naše.

Ekonomija naj se vrne nazaj k etičnemu pristopu

Vaša navzočnost tukaj je torej znamenje upanja, kajti prepoznali ste vprašanja, h katerim je naš svet poklican pristopiti, ter imperativ odločnega delovanja za izgradnjo boljšega sveta.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Beseda »pravičnost« je lahko sopomenka za zvestobo Božji volji z vsem svojim življenjem. Vendar pa, če bi ji dali preširok pomen, bi pozabili, da se ta izraža predvsem v pravičnosti do nezaščitenih.

    Iskati pravičnost z lakoto in žejo po njej. To je svetost.

    (papež Frančišek, GE 79)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Petrov novčič 2018

Državno tajništvo nas je oktobra 2019 seznanilo s poročilom o finančni podpori, ki jo je delovanju Svetega sedeža leta 2018 namenila Katoliška cerkev v Sloveniji

Svetost je dar in klic

Svetniki in svetnice vseh časov, ki jih danes obhajamo vse skupaj, niso zgolj znamenja, oddaljena človeška bitja, nedosegljivi.

O koncu življenja

V ponedeljek, 28. oktobra, je bila v Vatikanu podpisana Skupna izjava monoteističnih abrahamskih verstev o problematikah glede konca življenja.

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255