Škof Šuštar mladim v Stični

Če je najpomembnejši tisti trenutek, ki ga sedaj živiš, ne tisti iz preteklosti ali tisti v prihodnosti; je torej tudi to današnje dogajanje poseben dogodek, posebna točka v svetu in zgodovini...

Zvonjenje za mir

Pobuda poziva vse prebivalce Evrope, da se grozote vojn ne bi več ponovile in da bi se zavedali, kako dragocena dobrina je mir.

Kdo sem jaz zate?

Gospod hoče, da njegovi tako včerajšnji kot današnji učenci vzpostavijo z Njim oseben odnos in ga s tem sprejmejo v središče svojega življenja.

Zaradi zlorab sklicani predsedniki škofovskih konferenc

Papež Frančišek je sklical zasedanje predsednikov vseh škofovskih konferenc na temo spolnih zlorab mladoletnih. Potekalo bo od 21. do 24. februarja 2019.

Nadškofija Ljubljana

Škofijski urad za laike
Ciril-Metodov trg 4
1000 Ljubljana

Tajnica: dr. Mojca Bertoncel
tel.: 01/23-42-651
urad.za.laike.lj@rkc.si
Facebook: Škofijski urad za laike

https://www.youtube.com/watch?v=BIl2KuwDW7M

Misel tedna

  • Obstaja pa neki stalni poziv k popolnosti, ki izhaja iz popolnega občestva Svete Trojice, iz dragocenega zedinjenja med Kristusom in njegovo Cerkvijo, iz tiste tako lepe skupnosti nazareške družine in iz brezmadežnega bratstva in sestrstva med nebeškimi svetniki.

    (papež Frančišek, AL 325)

www.hozana.si

Zavod za pastoralno dejavnost

www.svetniki.org

Največje suženjstvo je suženjstvo ega

Resnični suženj, kdor ne pozna počitka, je tisti, ki ni zmožen ljubiti.

Kolikokrat na teden k verouku?

Ko iz leta v leto septembra dobivam urnike obveznosti naših otrok, se dostikrat primem za glavo.

Slavinski misal se je po stoletjih vrnil domov

Rokopis je pomemben tudi zato, ker so v njem zapisana slovenska osebna in ledinska imena, zaradi česar je spomenik razvoja slovenskega jezika.

Pred tistim, ki išče pohujšanje, tišina in molitev

Papež med homilijo: Pred tistim, ki išče pohujšanje, tišina in

Imeti brata ali sestro …

Kje so novice o dobrih duhovnikih?

Nisem še zasledil vesti, da je več kot 60.000 izmed 400.000 duhovnikov in redovnikov zapustilo svojo domovino in svoje družinske člane, da pomagali svojim bratom in sestram v domovih za gobavce, bolnišnicah, begunskih taboriščih, ustanovah za zaščito otrok, ki jih obtožujejo čarovništva, domovih za sirote, katerih starši so umrli za aidsom, šolah za najbolj uboge, v izobraževalnih središčih, bolnišnicah za obolele z aidsom

Izjava sveta kardinalov

Svet kardinalov je tudi izrazil popolno solidarnost s papežem Frančiškom glede tega, kar se je zgodilo v zadnjih tednih, zavedajoč se pri tem, da Sveti sedež glede aktualnih razprav že pripravlja potrebno pojasnilo.

Pobuda »Pro Pope Francis« se pripravlja na zaključek

Mojca M. Štefanič, Pobuda »Pro Pope Francis« se pripravlja na zaključek (Vir: Družina) Pred približno letom dni sprožena pobuda »Pro

Ko prideš do točke, ko gledaš obraz vsakega človeka in globoko v njegovi notranjosti vidiš to, kar vera imenuje Božja podoba, tedaj ga boš začel ljubiti, ne glede na vse.

Radost ljubezni 118

Ljubezen vedno vključuje globoko sočutje, ki vodi k temu, da drugega sprejmem kot del tega sveta, čeprav bo ravnal drugače, kot bi si jaz želel.

Radost ljubezni 92

Ljubezen v sebi nosi zmožnost posebnega zaznavanja, kar ji omogoča, da sliši tisto, kar nima glasu, in vidi, kar je nevidno.

Radost ljubezni 255