Loading Dogodki

Sprejemni izpit za vpis v Orglarsko šolo v Ljubljani bo v petek, 25. septembra 2020, ob 17. uri v prostorih Orglarske šole na Poljanski 4 v Ljubljani (Teološka fakulteta).

Orglarska šola v Ljubljani je ena prvih glasbeno-izobraževalnih ustanov v Sloveniji. S svojim delovanjem je začela že leta 1877 in do leta 1944, ko je bila ukinjena, izobrazila veliko število cerkvenih glasbenikov. V odloku z dne 14. 10. 1970, torej pred 50 leti, je takratni ljubljanski nadškof msgr. Jožef Pogačnik za vodjo ljubljanskega stolnega kora imenoval Jožeta Trošta in mu naložil nalogo, da postopoma obudi k življenju orglarsko šolo. Tako je šola leta 1971 vnovič odprla svoja vrata in začela načrtno skrbeti za vzgojo in izobraževanje primernih glasbeno-liturgičnih sodelavcev, ki so še danes aktivni v naših župnijah.

V današnjem času, polnem številnih ponudb, tudi na področju glasbe, ima Orglarska šola v Ljubljani prav posebno vlogo. Njena posebnost je v celostnem pristopu, ki ob pouku orgel vzgaja tudi za liturgično igro ter v ponudbi raznovrstnih teoretičnih predmetov izobražuje primernega glasbeno-liturgičnega sodelavca.

Dodatne informacije po e-pošti: [email protected]

Gregor Klančič,
vodja Orglarske šole v Ljubljani

Vir: Katoliška Cerkev

Déli s prijatelji!