Loading Dogodki

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto, 4. maja 2019, v Šentjakobu ob Savi tradicionalno srečanje družin.

Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanju za starše. Srečanje se bo začelo ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval provincial minoritov p. Igor Salmič ter popoldne nadaljevalo s predavanjem za starše Aleša Čerina o tem, da so otroci dar in ne lastnina, otroci in mladina pa se bodo udeležili delavnic in športnih iger.

Ustanova Anin sklad si že 21 let let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, čeprav so naše finančne možnosti v zadnjih letih precej omejene, pa mesečno vseeno pomagamo še vedno približno 45 družinam. Pomagamo na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. V ustanovo je vključenih 200 družin. Prizadevajo si, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatne informacije so vam na voljo na številkah 051 390 787 (Alen Salihović) in sestra Hermina Nemšak (040 770 222).

Déli s prijatelji!