Loading Dogodki

Škofijski ministrantski kviz bo letos 19. oktobra 2019 v prostorih Zavoda sv. Stanislava. Ob 9. uri se bomo zbrali v cerkvi k molitvi. Kasneje se bodo nekatere ministrantske skupine pomerile v kvizu druge pa v malem nogometu. Srečanje bomo sklenili z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad. Kviz in nogometni turnir bosta sočasno, zato je nemogoče, da bi ista ekipa nastopala na kvizu in v malem nogometu. Na kviz se lahko prijavi ministrantska skupina, ki je zmagala na dekanijskem ministrantskem kvizu, v kolikor pa tega ni bilo, tista, ki jo izberejo duhovniki na dekanijski konferenci. To velja tudi za nogometne ekipe.

Kviz bo v dveh starostnih skupinah:
– mlajšo skupino sestavljata dva ali trije člani, ki so lansko leto obiskovali šolo do vključno 6. razreda devetletke;
– starejšo skupino sestavljata dva ali trije člani, ki so lansko leto obiskovali šolo do vključno 9. razreda devetletke.

Prvi del tekmovanja bo kviz v pisni obliki, drugi del pa, če bo potrebno, v ustni obliki. Literatura za kviz je Ministrantski kviz 2019 (sv. Jožef in sv. Janez Krstnik).

Turnir v malem nogometu bo v eni starostni skupini do vključno 1. letnika srednje šole (rojeni po 1. 1. 2004). Ekipa šteje največ 10 ministrantov, katerih imena in letnice morate navesti ob prijavi.

Da se izognemo nesporazumu, imejte s seboj osebni dokument ali kopijo le-tega. Ekipe naj imajo po možnosti enotne majice. V primeru velikega števila prijavljenih ekip bo predtekmovanje na polovičnem igrišču na male gole (ekipa: 3 + vratar). Štiri najboljše ekipe, uvrščene po predtekmovanju, se bodo pomerile v zaključnem delu turnirja čez celo igrišče (ekipa: 4 + vratar).

Vsaka ministrantska skupina mora imeti obvezno voditelja (duhovnika ali drugo odraslo osebo). Le-tega naprošam, da svoje ministrante spodbujate k lepemu vedenju, športni pravičnosti in k skrbi za čistočo ter nedotakljivost tuje imovine zavoda. Malica je iz popotne torbe – vsak naj jo prinese s seboj.

Na nogometni del so povabljeni tudi drugi ministranti in starši v vlogi navijačev.

Prijave sprejemam na spletni naslov: [email protected] do 15. oktobra.
Želim mirno in uspešno pripravo.

Jure Ferlež
referent

Déli s prijatelji!