Loading Dogodki

VEŠ, KAM GREŠ?

Sestre karmeličanke iz Sore vabimo na srečanje mladih, ki ga pripravljamo v okviru praznovanja 130-letnice prihoda prvih karmeličank v Slovenijo.

Srečanje bo v petek in soboto, 18. in 19. oktobra 2019, v karmeličanskem samostanu v Sori.

Zaustavili bomo korak in razmišljali o poklicanosti v življenje, o smislu, cilju in o poteh, o poslanstvu, ki nam ga Gospod daje, o radosti življenja …

V petek ob 18h nas bo nagovoril Gregor Čušin, čas bo tudi za pogovor z njim, ob 21h bo skupna molitev brevirja s sestrami (bogoslužno branje), ob 21.30 pa adoracija v avli samostana (pred Najsvetejšim bomo v tišini, besedi, pesmi zaslutili globino življenja). Ves večer bo tudi priložnost za spoved ali za duhovni pogovor.
Mladi bodo lahko prenočili v župnišču (armafleks in spalna vreča bosta nepogrešljiva), v soboto zjutraj jim bomo sestre pripravile zajtrk, nato bomo skupaj zmolili hvalnice in se srečali z Gospodom pri sv. maši, ki jo bo daroval g. Roman Globokar.

Od 10h do 13h (ko bo kosilo, ki ga bomo priskrbele sestre) bo čas za pogovorne delavnice o tem, kako nas Bog kliče na različne življenjske poti (vsak bo imel priložnost iti na vsako od delavnic): na prvi delavnici bo svoje izkušnje podelil z nami br. Mirko Pavšek, kapucin, na drugi delavnici župan Medvod g. Nejc Smole (aktiven kristjan v družbi), na tretji delavnici Petra in Kristjan Kmetič (mladi zakonski par) in na četrti delavnici sestre karmeličanke.

Natančnejši opis dogajanja si lahko pogledate na spletni strani: http://karmelicanke.rkc.si, za dodatne informacije pa se lahko obrnete tudi na e-naslov: [email protected] (zadeva: »srečanje za mlade«).

Déli s prijatelji!