Loading Dogodki
Na god Lurške Matere Božje praznujemo tudi svetovni dan bolnikov. Papež Frančišek je za letošnji 30. svetovni dan bolnikov pripravil poslanico z naslovom »Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče« (Lk 6,36). Postaviti se poleg tistega, ki trpi, na pot ljubezni.

Tema, izbrana za 30. svetovni dan »Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen vaš Oče« (Lk 6,36), naš pogled usmerja predvsem na Boga, »ki je Bogat v usmiljenju« (Ef 2,4), ki svoje otroke vedno gleda z očetovo ljubeznijo, tudi kadar se oddaljijo od njega. Usmiljenje je pravzaprav najodličnejše Božje ime, ki njegove narave ne izraža na način priložnostnega občutka, ampak kot moč, ki je navzoča v vsem, kar dela. In ta moč je obenem nežnost. Zato lahko z začudenjem in priznanjem rečemo, da ima Božje usmiljenje v sebi tako očetovsko kot materinsko razsežnost (prim. Iz 49,15), ker skrbi za nas z močjo očeta kot z nežnostjo matere, ki nam vedno želi podariti novo življenje v Svetem Duhu.
(iz poslanice papeža Frančiška)

Osrednja slovesnost ob prazniku Lurške Matere Božje ter dnevu bolnikov bo v baziliki Marije Pomagaj ob 10. uri, somaševanje bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar.
Med sveto mašo bo mogoče prejeti zakrament bolniškega maziljenja.

Lepo vabljeni.

Za sodelovanje pri sveti maši je potrebno izpolnjevanje pogoja PCT.

Vir: Marija.si

Déli s prijatelji!