Loading Dogodki

Za svetovni dan bolnikov, ki bo kot vsako leto 11. februarja, na god Lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom: Bodite usmiljeni, kakor je usmiljen tudi vaš Oče (Lk 6,36). Pri nas pa bo osrednja slovesnost, prilagojena trenutnim razmeram, kot vsako leto v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, v petek, 11. februarja, ob 10. uri, ki jo bo vodil msgr. dr. Franc Šuštar, ljubljanski pomožni škof.

Sporočilom slovenskih škofij sta priložena papeževa poslanica za 30. svetovni dan bolnikov ter pismo, ki ga je napisal mag. Marko Rijavec, župnik v Idriji. Papeževa poslanica in omenjeno pismo naj najdeta prostor tudi v vaših oznanilih. Prejeli boste tudi plakat ob 30. svetovnem dnevu bolnikov z osrednjim papeževim sporočilom, poslanica pa bo priložena reviji Prijatelj. Nekaj izvodov poslanice lahko dobite tudi pri meni. Priporočam jo ne le bolnim in starejšim.

Če kdo želi podobice, ki jih podelite ob obisku bolnika, ki je prejel zakramente, jih dobi pri meni. Hvala vam za posredovanje vsakomesečne Besede starejšim, invalidom, bolnim in ne samo njim, po [email protected], ki jo dobite tudi na spletu portal. pridi.com. Naj vsakoletni svetovni dan bolnikov, posebno letošnji, pomaga, da bomo v oddaljeni bližini blizu bolnim, njihovim svojcem in zaposlenim v zdravstvu. Naj pri tem pomaga tudi radijska Katehe
za za bolnike na Radiu Ognjišče vsako tretjo soboto v mesecu, in tudi revija Prijatelj. Spodbujeni ob papeževi poslanici za svetovni dan bolnikov in Lurški Materi Božji se vam zahvaljujem za vašo bližino bolnim, svojcem in zdravstvenim delavcem.

Msgr. Miro Šlibar,
koordinator MOPZ pri SŠK

Déli s prijatelji!