Loading Dogodki

Od sv. Štefana (26. 12.) pa do svetih treh kraljev (6. 1.) bodo koledniki po vsej Sloveniji prinašali ljudem veselo novico, blagoslov, jim voščili, zapeli, se med seboj družili, obenem pa zbirali prispevke za pastoralne in človekoljubne potrebe slovenskih misijonarjev po svetu.

Koledniška akcija z geslom »Naše veselje za srečo drugih« letos praznuje srebrni jubilej, 25-letnico, in je iz leta v leto vedno bolj sprejeta med odraslimi, mladimi in otroki. Priljubljen ljudski običaj se je razširil po vsej Sloveniji in je obogaten z dobrodelnim in misijonskim namenom. Povezuje farane med seboj, župnijo in kraj oz. širšo krajevno skupnost, Slovenijo in misijonske dežele. Med koledniki se pletejo prijateljstva. Družinam in zlasti starejšim, osamljenim in bolnim prinašajo veselje in upanje ter popestrijo božični čas. Širi se tudi navada obiskovanja domov za ostarele ali drugih ustanov v domačem kraju.

Iz Misijonskega središča vam bomo poslali revijo za kolednike, priznanje, plakat, letak za domove in nalepko za na vrata (toliko, kolikor imate naročeno). Tisti, ki bi trikraljevsko akcijo želeli izpeljati prvič, pokličite na Misijonsko središče, na voljo so tudi navodila za pripravo in izvedbo akcije. Zbrane darove boste pozneje dostavili v Misijonsko središče, od koder jih neposredno nakazujemo misijonarjem. Darovi iz trikraljevske akcije so namenjeni izključno slovenskim misijonarjem in misijonarkam. To je njihov največji vir podpore iz domovine, zato se vam tudi v njihovem imenu že vnaprej zahvaljujemo za ves trud.

Več na: Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!