Loading Dogodki

V božičnem času od praznika sv. Štefana (26. 12.) do svetih treh kraljev (6. 1.) bodo koledniki po vsej Sloveniji prinašali ljudem veselo novico o Jezusovem rojstvu, blagoslov, božično voščilo, pesem, obenem pa zbirali prispevke, ki so namenjeni za pastoralne in človekoljubne potrebe slovenskih misijonarjev. Poročilo o lanski akciji bo objavljeno v spremni knjižici k akciji, ki jo boste prejeli na župnije in bo objavljena tudi na spletni strani Misijonskega središča Slovenije. Koledniška akcija z geslom »Naše veselje za srečo drugih« je vedno bolj sprejeta med otroki, mladimi in odraslimi, njena prepoznavnost pa se širi tudi z obiski pri lokalnih in državnih predstavnikih oblasti. Akcija povezuje farane med seboj, župnijo in kraj, širšo krajevno skupnost, ima pa tudi dvojni misijonski značaj: z zbranimi darovi podpiramo delo slovenskih misijonarjev po svetu, hkrati pa koledniki oznanjajo in pričujejo za vero v svojem lokalnem okolju. Družinam in zlasti starejšim, osamljenim in bolnim prinašajo veselje in upanje ter popestrijo božični čas. Širi se tudi navada obiskovanja domov za ostarele, občin in drugih ustanov v domačem kraju.

Iz Misijonskega središča vam bomo poslali revijo za kolednike, plakat, priznanje, letak za domove in nalepko za na vrata (v skladu z vašimi naročili). Tisti, ki bi Trikraljevsko akcijo želeli izpeljati prvič,
pokličite v Misijonsko središče, kjer boste prejeli konkretne smernice za pripravo in izvedbo akcije.

Zbrane darove lahko prinesete ali nakažete v Misijonsko središče Slovenije, od koder jih posredujemo misijonarjem za izbrane projekte. Darovi iz Trikraljevske akcije so namenjeni izključno slovenskim misijonarjem in misijonarkam. To je njihov največji vir podpore iz domovine, zato se vam tudi v njihovem imenu zahvaljujemo za ves trud.

V začetku januarju 2023 bodo po vseh škofijah organizirana škofijska srečanja kolednikov. Natančni datumi srečanj bodo objavljeni v knjižici Trikraljevske akcije in na spletni strani Misijonskega središča. Vabimo vas, da se srečanja v vaši škofiji udeležite v čim večjem številu skupaj z vašimi skupinami kolednikov.

Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!