Loading Dogodki

Adventnemu času, času priprave na rojstvo našega odrešenika Jezusa Kristusa, sledi božični čas, čas veselja – pa tudi »akcije«. Če bodo zdravstvene razmere dopuščale, so zato otroci lepo povabljeni, da se v okviru Trikraljevske akcije s koledniki »podajo na pot«. Koledovanje je namreč odlična priložnost za misijonsko animacijo otrok, saj gredo od hiše do hiše in razglašajo veselo novico, da se je rodil Odrešenik sveta. H koledovanju so zato lepo povabljeni tudi otroci iz župnij, v katerih Trikraljevska akcija še ni potekala. Koledniki so pravi mali misijonarji. Prinašajo upanje, predvsem pa veselje, ki ga današnji človek tako zelo potrebuje. Pojejo božične pesmi, voščijo ljudem praznike in prinašajo koledniški blagoslov. Obenem pa tudi zbirajo darove, ki bodo namenjeni  slovenskim misijonarjem in njihovim človekoljubnim projektom po svetu.

Otroci se bodo na pot podali takoj po božiču, na praznik sv. Štefana, 26. decembra, s koledovanjem pa bodo zaključili na praznik svetih treh kraljev, 6. januarja. Dosedanje Trikraljevske akcije so z žrtvovanjem in ljubeznijo otrok iz cele Slovenije, ki so zbrali pogum in se podali na pot, prinesle rešitev mnogim ljudem v misijonskih deželah. Geslo te akcije se namreč glasi: »Naše veselje za srečo drugih«.

Iz Misijonskega središča vam bomo poslali revije za kolednike, priznanja, plakate, letake za domove in nalepke za na vrata (toliko, kolikor imate naročeno). Tisti, ki bi Trikraljevsko akcijo izpeljali prvič, pokličite v Misijonsko središče in nam sporočite, koliko gradiva bi radi prejeli, prav tako pa so vam na voljo tudi navodila za pripravo in izvedbo akcije.

Po končani akciji zbrane darove oddajte v Misijonsko središče, od koder jih bomo nato neposredno poslali izključno slovenskim misijonarjem.

Veselo podprimo to akcijo, saj misijonarjem predstavlja močan vir podpore iz domovine.

Iz Misijonskega središča Slovenije se vam v imenu vseh svojih misijonark in misijonarjev iz srca zahvaljujemo.

Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!