Loading Dogodki

V okviru koledovanja se bo tudi letos odvijala Trikraljevska akcija. V času adventa so otroci povabljeni, da Jezusa sprejmejo v svoje srce; po rojstvu Jezusa pa bodo koledniki po vsej Sloveniji, in sicer od praznika sv. Štefana (26. 12.) do Svetih treh kraljev (6. 1.), prinašali ljudem veselo novico, blagoslov in voščila. Peli bodo božične pesmi, se med seboj družili, obenem pa tudi zbirali prispevke, ki bodo namenjeni slovenskim misijonarjem in njihovim človekoljubnim projektom po svetu. Zato so k širjenju te vesele novice o rojstvu Jezusa, ki se mora seveda najprej roditi v naših srcih, lepo povabljeni tudi otroci iz župnij, v katerih ta akcija še ni potekala. Koledovanje je ponovno obujen in razširjen ljudski običaj, ki smo mu s trikraljevsko akcijo z geslom »Naše veselje za srečo drugih« dali misijonski pridih – pridih, h kateremu nas sedaj spodbuja papež Frančišek. Ta lepi običaj je obogaten z dobrodelnim, oznanjevalnim, vzgojnim in družbenim značajem in povezuje med seboj farane, župnijo, krajevno skupnost, Slovenijo in misijonske dežele. Med koledniki se pletejo prijateljstva, družinam, zlasti pa starejšim, osamljenim in bolnim, pa prinašajo veselje in upanje. Zato lahko obiščete tudi domove za ostarele in druge ustanove v dogovoru s pristojnimi.
Iz Misijonskega središča vam bomo poslali revijo za kolednike, priznanje, plakat, letak za domove in nalepko za na vrata (toliko, kolikor imate naročeno). Tisti, ki bi trikraljevsko akcijo izpeljali prvič, pokličite v Misijonsko središče in nam sporočite, koliko gradiva bi radi prejeli, prav tako pa so vam na voljo tudi navodila za pripravo in izvedbo akcije. Po končani akciji zbrane darove prinesite v Misijonsko središče, od koder jih bomo nato neposredno poslali izključno slovenskim misijonarjem.
Veselo podprimo to akcijo, saj predstavlja njihov največji vir podpore iz domovine. Iz Misijonskega središča Slovenije se vam zato v imenu vseh svojih misijonark in misijonarjev iz srca zahvaljujemo.

Misijonsko središče Slovenije

Déli s prijatelji!