Loading Dogodki

Pred nami je teden zaporov (od 19. do 25. novembra 2017), ki se po vsem svetu vsako leto obhaja v okviru katoliške Cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Letošnji začetek tedna zaporov sovpada tudi s 1. svetovnim dnevom ubogih, ki ga je razglasil papež Frančišek.

Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani zavedali potreb zapornikov in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaposlenih in vseh drugih, ki skrbijo za zapornike.

Naslov letošnjega tedna zaporov je »Trudim se«. Po dnevih se bomo v medsebojni povezanosti v molitvah spominjali oškodovanih oseb, ki se iz dneva v dan soočajo s spomini in brazgotinami ter upajo na boljši jutri; osebja, ki potrpežljivo spremlja potrte moške in ženske na poti k počasni spremembi; zaprtih oseb, ki poskušajo najti smisel v življenju, ko se borijo z ranami in preteklimi odločitvami ter pred strahom za prihodnost; družin in prijateljev, ki zaprte zvesto obiskujejo in jih podpirajo. V tednu zaporov stojimo v molitvi z vsemi, ki vztrajajo v upanju, da bi spoznali, da jih Bog ljubi, in imeli vero ter pogum, da bi se trudili za novo življenje.

Župnijska občestva, skupnosti in različne ustanove bo k molitvi in medsebojni povezanosti vabil temu namenjen plakat.

 


Robert Friškovec, zaporniški vikar

Zaporniški vikariat
Smrekarjeva ulica 7A
1000 Ljubljana
[email protected]

Déli s prijatelji!