Loading Dogodki

Društvo katoliških pedagogov ob začetku šolskega leta vabi, da se pridružimo prvemu Tednu vzgoje.

 

Geslo tedna: »Blagor sinu, komur je mati prvi, oče drugi, moder in pošten šolnik tretji učitelj, ki ni samo učitelj, marveč tudi skrben krščanski odgojitelj. « bl. Anton Martin Slomšek

Letos bo prvič potekal Teden vzgoje, od 2. do 9. septembra 2018. Vzgoja je pomembno poslanstvo staršev, učiteljev in vseh vrst vzgojiteljev. V svojem bistvu vzgoja pomeni spremljanje razvoja osebnosti. Otroci in mladostniki se razvijajo v zrele osebnosti, spremljajo pa jih različni ljudje. Da bi bila vzgoja čim bolj kakovostna, da bi vsi vzgojitelji bili na pravi način ob svojih varovancih, Teden vzgoje posvečamo Bogu. Ta teden, ko se pričenja novo šolsko leto in tudi novo katehetsko leto bomo prosili božjega blagoslova in božjega varstva na vse vzgojno delo.

Dogodki v Tednu vzgoje:

  • Tiskovna konferenca, petek, 31. 8. 2018, ob 11.00, Krekov trg 2,
  • Izjava o vzgoji, nadškof msgr. Stanislav Zore, predstavljena bo na Tiskovni konferenci in duhovnike vabimo, da jo preberejo pri vseh svetih mašah v nedeljo, 2. 9. 2018
  • Knjižica z besedili: uvod v sveto mašo, razmišljanje dneva in prošnje za vse potrebe. Vsaka župnija lahko to knjižico uporabi pri sveti maši.
    Besedilo je objavljeno na spletni strani Društva katoliških pedagogov Slovenije, ki je pobudnik Tedna vzgoje. Besedila so pripravili učitelji in vzgojitelji iz različnih vzgojno izobraževalnih ustanov.
  • Vabimo, da se teden po vseh župnijah zaključi z blagoslovom šolskih torbic, 9. 9. 2018. Besedilo je v knjižici. Z blagoslovom šolskih torbic, ki pomeni tudi blagoslov otrok, staršev in učiteljev, kličemo božje varstvo. Otroke izročamo v Božje roke, jih redno blagoslavljamo in zanje molimo.

Naj imajo naši učenci prave vzgojitelje, v družini, v šoli in na župnijah.

 

Teden vzgoje pospremimo z molitvijo in aktivnim sodelovanjem.

Déli s prijatelji!