Loading Dogodki

Teden Karitas bo potekal od ponedeljka, 26. novembra 2018, do nedelje, 2. decembra 2018 pod geslom Mladost iz korenin modrosti.

Geslo želi nagovariti k povezanosti med mladimi in starejšimi. Mladi v družbi iščejo priložnosti, kjer se lahko izkažejo, dobijo svojo vlogo, se učijo in osebnostno rastejo. Starejši pa so povabljeni, da so odprti za ideje, ki jih prinašajo mladi, da jim zaupajo in jih sprejemajo v vsej njihovi enkratnosti. Papež Frančišek je ob sklepu Sinode o mladih rekel, da je treba mlade poslušati, slišati in sprejemati. Če želimo tako delati, je potrebno srečanje. In prostovoljstvo je priložnost za srečanje mladih s starejšimi in vseh skupaj z ljudmi v stiski.

V Tednu Karitas bo Slovenska karitas 28. novembra 2018 organizirala dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo tradicionalno potekal v dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v živo prenašala RTV Slovenija. Tudi tokrat Slovenska karitas vabi, da pokažemo sočutje in solidarnost do družin v stiski ter jim podarimo svoj prispevek. Ob tem še posebej želi pomagati otrokom in mladim v revnih družinah, ki jih je zaradi negotove zaposlitve, prenizkih dohodkov, nesreč, zadolženosti ali bolezni staršev vse več. Pomanjkanje lahko njihove otroke zaznamuje za vse življenje. Družine najprej potrebujejo osnovno pomoč s hrano, plačilom položnic, kurjavo in higienskimi pripomočki. Dobrodelni koncert in spremljajoče akcije Karitas v mesecu decembru so glavni vir za materialno pomoč na župnijskih Karitas, kjer pomoč vsako leto prejme več kot 20.000 družin v stiski. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 458 župnijskih Karitas, kjer se preko celega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

Na nacionalni ravni bosta v Tednu Karitas potekala dva osrednja dogodka:

  • Sreda, 28. novembra 2018: ROMANJE PROSTOVOLJCEV IN SODELAVCEV KARITAS NA SLOMŠKOVO PONIKVO – Pričetek romanja bo ob 11.00 z molitvijo, ob 12.00 sledi sv. maša, ki jo bo daroval predsednik Slovenske karitas, mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.
  • Sreda, 28. 11. 2018: DOBRODELNI KONCERT KLIC DOBROTE – Ob 16.00 javna generalka, ob 20.00 bo dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na 1. programu TV Slovenija, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta ter ves mesec december bo Slovenska karitas zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski. Vstopnice za večerni koncert so brezplačne s prošnjo za donacijo za pomoč družinam. Na voljo so na Slovenski karitas (01 300 59 60 ali [email protected]) in na vseh škofijskih Karitas.

Teden Karitas se sklene z Nedeljo Karitas, ki bo letos 2. decembra 2018, ko po vseh župnijah potekajo različna praznovanja.

Več na: https://www.karitas.si

Déli s prijatelji!