Loading Dogodki

Letos bo teden Karitas potekal od 21. do 27. novembra 2022, in sicer pod geslom Skupaj delajmo za dobro!

Romanje na Ponikvo/Klic dobrote (23. 11.)
1. Sv. maša na Ponikvi ob 12.00: mašuje msgr. Alojzij Cvikl, predsednik Slovenske Karitas.

2. Po sv. maši: manjša pogostitev s kavo in čajem.

3. Kosilo v Celju ob 14.00 za vse prostovoljce, sodelavce Karitas.

4. Generalka Klica dobrote ob 16.00, v dvorani Golovec.

5. 32. dobrodelni koncert Klic dobrote v Celju ob 20.00 z neposrednim prenosom na TV SLO, Radiu Slovenija in Radiu Ognjišče.

Nedelja Karitas (27. 11.)
Letošnje geslo tedna Karitas je Skupaj delajmo za dobro!. Vabi nas k dejavni ljubezni do sočloveka skupaj s sodelavci, prijatelji, v družini, župniji, lokalni skupnosti … Geslo nas nagovarja, da slišimo, sprejemamo, dajemo. Smo v trenutku, ko vabimo k dejavnosti, da se ljudje vključimo v občestvo in družbo ter z odprtim srcem opazimo stiske med sabo. Skupaj pa lažje podamo roko človeku. Karitas je dejavna ljubezen in mi prostovoljci, sodelavci smo del te velike družine, ki v družbi širi dobro. Povabljeni smo, da znamo v drugih prepoznati talente, znanje in veščine ter jih povabiti med prostovoljce. »Dokler torej še utegnemo, delajmo dobro vsem« (Gal 6,10).

Knjižica za teden Karitas

Za lažjo pripravo dejavnosti v tednu Karitas pripravljamo posebno knjižico za teden Karitas, ki jo boste lahko uporabili za oblikovanje svetih maš v tednu Karitas in za nedeljo Karitas, za molitveno uro ali za pripravo srečanj za različne skupine v župnijah. Poleg tega bo v knjižici tudi gradivo za svetovni dan ubogih, ki ga praznujemo 34. navadno nedeljo v cerkvenem letu, ki bo letos 13. novembra.

Maša za sodelavce in prostovoljce Karitas na Ponikvi (23. 11.)

Vseslovensko romanje sodelavcev in prostovoljcev Karitas v Slomškovo Ponikvo. Letos nas sodelavce, prostovoljce Karitas vabi, da skupaj poromamo k sv. Martinu na Ponikvo. Veselje in delo vseh nas položimo na oltar in drug drugega spodbudimo, da svoje delo, znanje, odprtost do sočloveka v stiski prenesemo v svoje župnije.

32. dobrodelni koncert Klic dobrote (23. 11.)

Ob 20.00 dobrodelni koncert z neposrednim prenosom na prvem programu TV SLO, Radiu Slovenja in Radio Ognjišče. Povabljeni smo, da vsak v srcu začuti, na kakšen način lahko pristopi k sočloveku, še posebej tistim, ki so v stiski. Ob vsej materialni pomoči je izrednega pomena tudi bližina prostovoljcev Karitas z vsako družino oz. posameznikom v stiski.

Slovenska Karitas

Déli s prijatelji!