Loading Dogodki
Med 19. in 25. marcem tradicionalno obhajamo teden družine. Lani smo z 19. marcem, na praznik sv. Jožefa, vstopili v leto družine, ki se bo zaključilo letos junija z 10. svetovnim srečanjem družin v Rimu.

Zaradi tega smo na UD SŠK sklenili, da bo teden družine uglašen s temo svetovnega srečanja družin, katerega geslo je »Družinska ljubezen: poklicanost in pot k svetosti«. V tem kontekstu bomo zato uporabljali logo, simbole in himno 10. SSD.

Od 19. do 25. marca bomo lahko vsak dan od 20. ure do 20.20 prek spleta prisluhnili družinam iz vseh slovenskih škofij in večjih družinskih organizacij, ki delujejo v Cerkvi v Sloveniji. Družine same bodo nagovarjale druge družine s svojimi pričevanji, pesmijo, nagovori ter molitvijo rožnega venca. Vsak dan bo desetko rožnega venca molil naprej škof posamezne škofije, družine pa bodo to molitev še pospremile s konkretnimi prošnjami. Molitev zaključi škof s podelitvijo blagoslova. Na ta način želimo družinam dati prostor, da niso le objekt, temveč tudi dejavni subjekt družinske pastorale. Naj družine same spregovorijo o tem, kako dajejo prostor Bogu v svojem vsakdanjem življenju. Obenem želimo v družinah obuditi molitev rožnega venca.

Prenos bo mogoče spremljati prek Zooma, YouTube kanala in Facebook strani. Povezave bodo dostopne na spletnih portalih Katoliška Cerkev ter Pridi in poglej.

Vir: Družina

Déli s prijatelji!