Loading Dogodki

Papež Frančišek je sprejel odločitev, naj se četrta nedelja v juliju vsako leto praznuje kot svetovni dan starih staršev in starejših. Ta nedelja je blizu praznika Marijinih staršev Joahima in Ane, Jezusovih starih staršev. Letos bo to 25. julija, na sredini leta, ki je posvečeno apostolski spodbudi Radost ljubezni. Tema prvega svetovnega dneva starih staršev bo »Jaz sem z vami« (Mt 28,20). To je sporočilo vsemstarejšim osebam, da sta jim Bog in Cerkev blizu. Znano je, da je zdravstvena kriza v času epidemije prizadela zlasti starejše. Sveti oče jim želi pokazati posebno pozornost in bo ob priložnosti prvega svetovnega dne starih staršev in starejših vodil somaševanje v Vatikanu.

Z dikasterija za laike, družino in življenje so poslali pobudo in vabilo, da vse škofije, župnije in združenja vključijo to pobudo v svoje načrte in obeležijo dogodek na način, ki ustreza njihovi pastoralni situaciji.

Ta svetovni dan bo lahko velik povezovalni dogodek za stare starše in vnuke, skratka za vse starejše in mlade. Do srede junija bo dikasterij poslal vrsto orodij in gradiv za ta dogodek. Dostopna pa bodo tudi na spletni strani, ki je pripravljena ob letu Amoris Laetitia.

škof msgr. Andrej Glavan
predsednik Urada za družino SŠK

Déli s prijatelji!