Loading Dogodki

Spet vabimo v Stično mladih, ki se bo zgodila 21.9.2019. Če poznaš Stično boš zagotovo tam;). Če ne, krajša predstavitev:

Srečanje Stična mladih je celodnevni dogodek, ki ga mladi pripravljajo za mlade in vsako leto poteka tretjo soboto v septembru. Odvija se pri cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem in je po kraju dobil tudi ime. Je prav posebno doživetje, saj se vsako leto zbere med 5000 in 8000 mladih. Srečanje ponuja pester program za mlade, tako za dijake kot tudi za vse 19+. Program popestri nogometni turnir, likovni atelje, različne delavnice. Ves čas potekata tudi adoracija in spoved, na tržnici pa različne organizacije ponujajo dodaten pester program. Ob 14.15 je sveta maša, po maši sledi praznovanje in zaključni koncert s Stična bendom. Vsebina Stične mladih vsako leto temelji na papeževi poslanici mladim.

Organizacija srečanja Stična mladih je s strani Urada za mlade zaupana Katoliški mladini. Pri organizaciji vsako leto sodeluje več kot 200 prostovoljcev, ki v izvedbo vložijo veliko prostovoljnih ur, ker se pripravljajo skozi celo leto. Prostovoljci so mladi iz vseh koncev Slovenije, različnih starosti in delujejo v različnih ekipah (ekipa animatorjev, ulična ekipa, ekipa za tehniko, ekipa projektne pisarne, Stična band, …).

Program, informacije in vse ostalo najdete na spletni strani Stične mladih 2019.

Déli s prijatelji!