Loading Dogodki

Vseslovensko srečanje katoliške mladine bo v soboto, 15. septembra, od 9.30 do 17.30. ure. Ustvarjalci Stične mladih so za udeležence pripravili program, ki mladim omogoča romanje, tri vsebinske programe, delavnice, sveto mašo, koncert, možnost molitve in prejema zakramentov ter medosebno srečanje. Geslo letošnje Stične mladih se navezuje na temo, ki jo je za obdobje treh let, na svetovnem dnevu v Krakovu, mladim predstavil papež Frančišek. Letos izhaja iz nagovora angela Gabrijela Mariji: »Ne boj se, Marija, kajti našla si milost pri Bogu.« (Lk 1,30).

»NE BOJ SE!« JE GESLO LETOŠNJEGA SREČANJA STIČNE MLADIH

Sveto mašo bo ob somaševanju škofov in duhovnikov ob 14.15 uri daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franci Šuštar.

PROGRAM

Vabimo vas, da skupaj z mladimi pridete v Stično ob 9.00, ko se začne zbiranje udeležencev. Prosimo, da mlade opozorite na novosti v letošnjem programu (skupni začetek in vsebinski programi: Nauči me, Opogumi me, Vnemi me). Spodbudite jih naj se odločijo za enega od vsebinskih programov in po kosilu izberejo delavnico, ki jih zanima. Ne pozabite, da se je na odbojkarski turnir potrebno predhodno prijaviti na spletni strani. Program bo podrobneje opisan v knjižici, ki jo bodo udeleženci dobili ob prihodu na Stično mladih in bo dostopna tudi na spletu.

PRIPRAVA NA SREČANJE

Na spletni strani www.sticna.net je dostopna poslanica Stične mladih, ki je osnovni vsebinski dokument, vodilo ustvarjalcev letošnje Stične mladih. Pripravili in objavili bomo kratko katehezo, ki naj služi kot popotnica, priprava zainteresiranim mladim na srečanje 15.9. Na spletni strani lahko preberete razlago simbola letošnjega srečanja. Opisane so vse delavnice, na voljo pa je tudi shema delavnic, s pomočjo katere si lahko udeleženci pomagajo pri izbiri zanje najbolj primerne delavnice. Prav tako je objavljen seznam pesmi celotnega programa ter svete maše.

NA SREČANJE Z AVTOBUSOM ALI VLAKOM

Nepozabna izkušnja srečanja se na dan Stične mladih lahko začne že na poti. Povabljeni ste, da se organizirate in pridete v Stično skupaj. Za avtobuse je obvezna prijava preko spleta – www.sticna.net. Prejeli boste gradivo za pripravo na avtobusu.

Organizatorji naprošamo voditelje avtobusov, da prispevek za organizacijo poberejo že na poti, ker tako zagotovimo večjo pretočnost ob prihodu.

Iz Ljubljane do Ivančne Gorice bo tudi letos peljal poseben vlak. Karto bo mogoče kupiti na vlaku. Prav tako boste že na vlaku lahko poravnali prispevek za organizacijo. Vozni red je objavljen na spletu – www.sticna.net.

V STIČNO ŽE DAN PREJROMANJE

V Stično lahko mladi poromajo že na predvečer Stične mladih, v petek, 14.9. Letos se bodo romarji na pot podali peš iz dveh smeri: iz Litije in iz Trebnjega, s kolesi pa kot do sedaj iz Štepanje vasi v Ljubljani. Na romanje se je potrebno prijaviti – prijavnica je na spletni strani, kjer je tudi več informacij.

MOLITEV ZA MLADE PO ŽUPNIJAH

V začetku julija so bile na župnije poslane podobice z molitvijo Stične mladih 2018. Če kdo želi prejeti dodatne izvode podobic, jih lahko naroči na spodnjih kontaktih, možno pa jih bo dobiti tudi v Stični. Pripravljeno je tudi premišljevanje ob molitvi, ki je dostopno na spletni strani.

Povabljeni smo, da se ob molitvi v Svetem Duhu povežemo in prosimo za Stično mladih – naj bo to srečanje, ki bo v mladih obrodilo sadove.

 

Več informacij najdete na spletni strani Stične mladih.

Déli s prijatelji!