Loading Dogodki

Stična mladih 2017

PROGRAM

IZBIRNI PROGRAM

Od 9.00 do 9.30: Zbiranje
Od 9.30 do 11.00: Program za dijake
Od 9.30 do 11.00: Program 19+
Od 9.30 do 13.00: Športni turnir
Od 11.30 do 13.00: Delavnice
Od 9.30 do 14.00: Adoracija
Od 9.30 do konca maše: Spoved
Od 9.30 do 14.00: Tržnica – organizacije se predstavijo

 

SKUPNI PROGRAM

Od 13.00 do 14.00: Čas za kosilo
Od 14.00 do 14.15: Priprava na mašo
Od 14.15 do 16.00: Maša (glavni mašnik in pridigar soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf) – pesmi za mašo (prenesi)
Od 16.15 do 17.45: Praznovanje in zaključni koncert
18.00: Slovo in odhod udeležencev

 

ZBIRANJE

Letošnja Stična mladih nas združuje pod Marijinim vzklikom veselja: »Velike reči mi je storil Mogočni!« Vsak lahko opiše vsaj en dogodek, kjer bi sam lahko vzkliknili podobno. Ali pa dva. Tri… Štiri?

Bog nam podarja čudovito življenje, mi pa ga ne znamo sprejeti. Sodobnost nam ponuja udoben kavč, televizijo z resničnostnimi šovi, igrice, Snapchat, dolge pogovore po Facebooku. Resničnost pa čaka… Čaka nate, da postaneš glavni igralec, napadalec svojega življenja. Naš čas ne potrebuje »kavč mladih«! Prišli smo namreč z namenom, da pustimo pečat!

Zato: skoči s kavča, začni živeti. Zgodile se ti bodo velike reči.

PROGRAM ZA DIJAKE

Ples, petje, molitev, igre in še mnogo več vabi birmance in dijake, da se točno ob 9.30 zberejo pod glavnim odrom na osrednjem prireditvenem prostoru. Stična bend bo poskrbel za ritmično vzdušje, animatorji pa bodo poskrbeli za razgibanost programa. Skozi dogajanje na odru boš spoznal/-a bistvo letošnje Stične mladih: »Velike reči mi je storil Mogočni«. Se vidimo?

 

PROGRAM 19+

V duhu letošnjega gesla Stične mladih: »Velike reči mi je storil Mogočni« bomo prikazali Marijino držo zahvaljevanja in brezpogojnega zaupanja Božji volji. Kaj torej nam pomenijo besede »zgodi se«, ki jih izrekamo v molitvi Oče naš, bomo predstavili v luči odrešenjske zgodovine skozi svetopisemsko perspektivo in vzporednimi aktualizacijami ter slednjič vse to utemeljiti v velikonočni skrivnosti: Kristusovem trpljenju, smrti in vstajenju.

 

NOGOMETNI IN ODBOJKARSKI TURNIR

Lahko čutiš Božjo veličino ob igranju odbojke ali nogometa? Bog je z nami kjerkoli smo, le vrata srca mu moramo odpreti. Tudi pri športnih udejstvovanjih je takšnih priložnosti veliko. Pridi na samostanski travnik, kjer bosta potekala nogometni in odbojkarski turnir: navijaj, igraj in v tem odkrij Božjo veličino ter kako Bog preko športa dela velike reči.

 

ADORACIJA IN SVETA SPOVED

Marija se je Bogu zahvaljevala s svojo hvalnico Magnifikat, vsi pa smo na Stični mladih povabljeni, da se nekaj trenutkov iz oči v oči zahvaljujemo Njemu pri adoraciji. V opatovi kapeli bo med 9:30 in 13:45 potekala vodena adoracija, ki jo oblikujejo naslednje skupine:

  1. skupina: od 9.30 do 10.00 –Društvo katoliških pedagogov Slovenije
  2. skupina: od 10.15 do 10:45 – Vokalno-instrumentalna skupina iz župnije Sv. Marko niže Ptuja
  3. skupina: od 11.00 do 11:30 – Voditelji delavnic Molitve in življenja
  4. skupina: od 11. 45 do 12:15 – Animatorji iz Spodnje Idrije
  5. skupina: od 12.30 do 13:00 – Duhovna družinica (mladi iz župnije Šoštanj)
  6. skupina: od 13:15 do 13:45 – Bratstvo Veselje evangelija 

Med sveto mašo adoracije ni.

Po Sveti maši bo do 17:30 ure v Opatovi kapeli ponovno izpostavljeno Najsvetejše. V tem času poteka adoracija v tišini oziroma spontana.

Spovedniki bodo na voljo med 9.30 in 14. uro. Poiščeš jih lahko po celotnem prireditvenem prostoru. Pogumno – zvrhan koš Božjega usmiljenja čaka danes na tebe in mene, na vse mlade, ki so prišli v Stično.

DELAVNICE

Tematsko raznolike delavnice bodo potešile radovednost in vedoželjnost vsakega odgovornega državljana in dejavnega katoličana. Celoten seznam delavnic si lahko ogledaš tukaj.

 

TRŽNICA

Kaj kdo dela v mladinski pastorali z mladimi in za mlade? Zakaj in kako izpolnjuje svoje poslanstvo? Oglej si njihovo stojnico na tržnici!

Letos vas kar na dveh lokacijah čaka tržnica, kjer lahko spoznate mnogo zanimivih organizacij, programov in ustanov, ki se vam želijo predstaviti. Na osrednjem prireditvenem prostoru so stojnice organizacij, ki so namenjene birmancem in dijakom; na travniku pa so stojnice, kjer boste študentje in mladih v poklicih našli kaj zanimivega.

 

SVETA MAŠA

Vrhunec našega srečanja bo tudi letos maša. Somaševanje bo vodil soboški škof msgr. dr. Peter Štumpf. Z nami bo tudi Stična bend, priložnostni zbor, duhovniki in mladi iz različnih župnij, ki bodo sooblikovali mašo. S svojo prisotnostjo, zbranostjo in molitvijo pa jo lahko oblikuješ tudi ti. Ob 14. uri začnemo s pripravo na mašo, ki se bo pričela ob 14.15.

 

PRAZNOVANJE IN ZAKLJUČNI KONCERT

Prav je, da se po maši še podružimo in poveselimo. Letošnje praznovanje bo prav posebno – pridi in ugotovi zakaj! Stična bend² te vabi, da po Sveti maši ostaneš na osrednjem prireditvenem prostoru in se ob dobri glasbi poveseliš z njimi.

Déli s prijatelji!